Antena 3 CNN Război în Israel Armata israeliană, masată lângă Fâșia Gaza. Purtător de cuvânt: "Ne pregătim pentru următorul stadiu al operaţiunii"

Armata israeliană, masată lângă Fâșia Gaza. Purtător de cuvânt: "Ne pregătim pentru următorul stadiu al operaţiunii"

Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a vorbit miercuri, în direct la Antena 3 CNN, despre explozia de la spitalul din Gaza. Potrivit lui, atacul reprezintă o încercare a teroriştilor să folosească sângele unor civili palestinieni în scopuri de propagandă. "Ne pregătim pentru următorul stadiu al operaţiunii", a transmis el.

Armata israeliană, masată lângă Fâșia Gaza. Purtător de cuvânt: "Ne pregătim pentru următorul stadiu al operaţiunii"
Sursa foto: Antena 3 CNN/profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   23:18

Sute de oameni au fost ucişi sau răniţi după ce o rachetă a lovit un spital din Fâşia Gaza. Vina, însă, se pasează de la o conducere la alta.

Teroriştii Hamas acuză israelienii pentru distrugerile din unitatea medicală, în timp ce Forţele de Apărare din Israel au postat mai multe videoclipuri în care explică de ce nu ei sunt vinovaţi.

"Nu există dovezi. Este o invenţie e Hamas, încă o minciună a Hamas. Încă o încercare să folosească sângele unor civili palestinieni în scopuri de propagandă", a spus Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene, în direct la Antena 3 CNN.

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, liderii Hamas au încercat astfel să deraieze vizita preşedintelui american Biden.

"Hamas sau Jihadul Islamic încă trimite rachete spre Israel. La graniţa de nord am avut atacuri din partea Hezbollah. Au fost respinse cu succes fără pierderi de partea Israelului", a mai spus Jonathan Conricus.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene: Sunt mai mulţi militanţi Hezbollah care au fost eliminaţi de israelieni

"În Gaza continuăm să lovim din aer ţinte Hamas şi mulţi comandanţi Hamas au fost eliminaţi (...). Ne pregătim pentru următorul stadiu al operaţiunii care va începe odată ce toate condiţiile vor fi favorabile nouă", a precizat Jonathan Conricus.

Acesta a adăugat că toţi cei care au luat parte la planificarea şi executarea atacului criminal de pe 7 octombrie au acum o ţintă pe cap şi fiecare va plăti. "Sunt mulţi lideri Hamas care trebuie eliminaţi", a transmis el, precizând că toate opţiunile sunt pe masă.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene: Vom lansa orice fel de acţiune militară când condiţiile vor fi favorabile

"Avem peste 300.000 de mii de trupe de rezervişti în formaţie, la graniţa cu Fâşia Gaza.(...) Vom lansa orice fel de acţiune militară, inclusiv manevre, când condiţiile vor fi gata", a mai declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Citeşte şi: Război în Israel. Ziua 12 | Situaţie tot mai tensionată în Israel, unde se aşteaptă ordinul de atac al Fâşiei Gaza. Trimişii speciali Antena 3 CNN, noi detalii de pe linia de front

×
Subiecte în articol: Israel spital Fasia Gaza Jonathan Conricus
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close