Antena 3 CNN Război în Israel Mihai Gâdea, despre atacurile teroriștilor Hamas în Israel: "Este foarte important! Se vrea o schimbare de joc"

Mihai Gâdea, despre atacurile teroriștilor Hamas în Israel: "Este foarte important! Se vrea o schimbare de joc"

Mihai Gâdea a vorbit despre numeroasele întrebări fără răspuns, în special în ceea ce privește atacul asupra spitalului din Gaza, care a avut peste 500 de victime.

de Ştefan Petrică    |    18 Oct 2023   •   10:54

Sunt foarte multe evenimente în desfășurare, dar există și foarte multe semne de întrebare. 

Nu se cunosc detalii cu precizie la ce s-a întâmplat în atacul de la spitalul din Gaza de marți seară.

Reprezentantul armatei israeliene a prezentat dovezi care susțin că nu au fost ei cei responsabili pentru acest atac, ci gruparea Jihadul Islamic.

"Din când în când vedem în istorie mari evenimente, iar la marile evenimente există un "game changer", există ceva care schimbă complet dinamica lucrurilor.

Citește și: Primele imagini cu spitalul Al-Ahli din Gaza, distrus seara trecută de o rachetă

Această situație, cu ceea ce s-a întâmplat la acel spital, absolut dramatică, se dorește a fi un "game changer".

Dacă până acum întreaga lume civilizată era în spatele Israelului, prin această presiune și vină care se pune pe umerii israelienilor și armatei israeliene, se încearcă a se produce acea răsturnare de situație.

Este foarte important ceea ce vedem în aceste minute, cu doar ceva timp înainte ca președintele Joe Biden să aterizeze în Tel Aviv, armata israeliană realizează această conferință de presă care este transmisă în întreaga lume pentru a aduce acele elemente care arată că ei nu stau în spatele acestui atac.

Când te uiți și încerci să înțelegi evenimentele în desfășurare, nimeni nu ar putea înțelege de ce israelienii ar fi putut face așa ceva.

Vorbim de peste 500 de victime, ceea ce este un număr absolut uriaș.

Așa cum spunea purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, creează o emoție, o empatie uriașă în rândul populației globale, dar în rândul populației musulmane în special. Ceea ce cred că s-a întâmplat puțin mai devreme, are rolul de a aduce informații în mod special pentru lumea civilizată.

Argumentele armatei israeliene au fost aduse pentru parteneri, pentru țările care și-au arătat sprijinul către Israel și este foarte important ca ei să nu piardă acest sprijin.

Dovezile sunt importante și pentru partea americană. Faptul că Joe Biden și-a asumat o vizită în Israel într-o astfel de zi, asta arată determinarea cele mai importante puteri militare economice ale lumii cu privire la susținerea Israelului", a spus Mihai Gâdea, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Mihai Gâdea Război în Israel Hamas
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close