Antena 3 CNN Război în Israel Protest uriaș la Teheran: Iranienii susțin gruparea teroristă care a provocat masacrul din 7 octombrie

Protest uriaș la Teheran: Iranienii susțin gruparea teroristă care a provocat masacrul din 7 octombrie

Un protest uriaș de află în desfășurare la Teheran, acolo unde oamenii au ieșit în stradă pentru a susține gruparea teroristă care a provocat masacrul din 7 octombrie.

Protest uriaș la Teheran: Iranienii susțin gruparea teroristă care a provocat masacrul din 7 octombrie
Sursa foto: Captura video
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   20:34

Iranienii s-au adunat în număr mare la Teheran, acolo unde se desfășoară un protest uriaș de susținere a grupării Hamas.

De altfel, săptămâna trecută, Iranul a lansat un apel către țările musulmane şi arabe pentru un front comun împotriva Israelului.

Republica islamică se află în centrul atenției internaționale, din cauza sprijinului său consistent, de ani de zile, pentru gruparea islamistă palestiniană Hamas.

"Republica islamică va încerca să pună la punct această coordonare cât mai repede posibil, contactând lideri ai țărilor musulmane, pentru a stopa crimele Israelului", a spus președintele Ebrahim Raisi.

Citește și: Corespondență specială Antena 3 CNN din Franța. Proteste pro-palestiniene interzise și măsuri de securitate sporite

Acest stat islamic a făcut din apărarea cauzei palestiniene unul din pilonii diplomației sale după revoluția din 1979, în paralel cu recunoașterea publică a faptului că vrea dispariția statului Israel, a cărui existență nu o recunoaște.

Proteste în Franța și Germania

Între timp, mai multe țări au fost acaparate de proteste, alertele de securitate fiind menținute la nivelul maxim.

Noaptea trecută, la Paris, au avut loc proteste violente, motiv pentru care Franța a interzis mitingurile pro-palestiniene.

Autoritățile din Franța se așteaptă ca oamenii să vină din nou să scandeze, iar din acest motiv, nivelul de securitate este unul ridicat.

De asemenea, în urma protestului violent de ieri, din Berlin, șapte autoturisme au fost avariate și 65 de polițiști au ajuns la spital, având nevoie de îngriji medicale. 

Poliția Federală a anunțat faptul că a mobilizat nu mai puțin de 900 de agenți de securitate pentru a se asigura că nu vor fi proteste.

×
Subiecte în articol: Război în Israel protest Teheran
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close