Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Corespondență specială Antena 3 CNN din Franța. Proteste pro-palestiniene interzise și măsuri de securitate sporite

Corespondență specială Antena 3 CNN din Franța. Proteste pro-palestiniene interzise și măsuri de securitate sporite

În contextul numeroaselor alerte cu bombe și a protestelor violente, Franța a intensificat măsurile de securitate și a interzis mitingurile pro-palestiniene.

Corespondență specială Antena 3 CNN din Franța. Proteste pro-palestiniene interzise și măsuri de securitate sporite
Sursa foto: Profimedia
de Radu Tiliță    |    20 Oct 2023   •   19:07

În prezent, în Franța, riscul în ceea ce privește securitatea este foarte ridicat.

La Paris, în Place de la République, atmosfera este tensionată, zona fiind împânzită de polițiști, fiind locul în care, noaptea trecută, mii de persoane au scandat mesaje pro-palestiniene.

Din păcate, oamenii au scris mesaje pro-palestiniene inclusiv pe statuia din centrul pieței, lăsând, de asemenea, și steagul Palestinei.

Autoritățile se așteaptă ca oamenii să vină din nou să scandeze în piață, iar din acest motiv, nivelul de securitate este unul ridicat.

Citește și: Summit pentru pace la Cairo: Preşedintele palestinian și Secretarul General al ONU, printre participanți

Totodată, autoritățile din Franța au stabilit ca fiecare prefect de zonă să decidă dacă aprobă sau nu o astfel de adunare publică.

De exemplu, la Strasbourg prefectul a refuzat să aprobe, azi, o adunare programată în jurul orei 17:30 și i-a anunțat pe oameni că dacă se vor întâlni pentru astfel de proteste, organizatorii riscă dosare penale, dar și amenzi în valoare de 7.500 de euro .

În Paris, noaptea trecută, protestatarii au primit aprobare pentru câteva ore, însă în momentul în care polițiștii au încercat să disperseze toată mulțimea, oamenii nu au mai vrut să plece, declanșându-se confruntări violente.

În plus, joi dimineață, unul dintre liderii grupării care se ocupă cu organizarea protestelor în Franța a fost arestat pentru terorism.

Autoritățile spun că în ultima săptămână au fost sute de alerte cu bombă, atât în aeroporturi, cât și în cele mai importante puncte turistice.

×
Subiecte în articol: Franta miting protest pro palestina paris
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close