Antena 3 CNN Război în Israel Sute de ucraineni evacuaţi din Israel vor fi aduşi în România

Sute de ucraineni evacuaţi din Israel vor fi aduşi în România

Sute de ucraineni din Israel vor fi aduşi în România.

Sute de ucraineni evacuaţi din Israel vor fi aduşi în România
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Oct 2023   •   20:00

Update 20:12 Ministerul Afacerilor Externe a transmis că 220 de cetățeni ucraineni din Israel au fost aduși în România, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Știrea inițială: România acționează într-un spirit de solidaritate internațională, oferind sprijin cetățenilor ucraineni nevoiți să fugă din nou din calea războiului.

Potrivit Departamentului pentru Situații de urgență (DSU), în sâmbătă spre duminică noaptea, la solicitarea Ambasadei Ucrainei în România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări și al reprezentanței din România a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), a asigurat preluarea cetățenilor ucraineni evacuați din Israel.

România oferă sprijin ucrainenilor evacuați din Israel

În data de 16 octombrie, un alt transport cu cetățeni ucraineni va sosi pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca. Echipele medicale SMURD vor asigura asistență medicală de specialitate acestora.

Totodată, autoritățile române vor pune la dispoziție spații temporare de cazare.

Întreaga misiune umanitară se desfășoară sub coordonarea DSU, care se află în legătură și cu reprezentanți ai ambasadei Ucrainei din Israel, în vederea îndeplinirii cu succes a misiunii umanitare.

Citeşte şi: Război în Israel. Ziua 9 | Israelul pregătește asaltul terestru în Fâșia Gaza, în timp ce palestinienii fug

×
Subiecte în articol: ucraineni Israel România
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close