Antena 3 CNN Show China: Femeie crezută decedată, găsită gătind după ce a stat şase zile în coşciug

China: Femeie crezută decedată, găsită gătind după ce a stat şase zile în coşciug

China: Femeie crezută decedată, găsită gătind după ce a stat şase zile în coşciug
Sursa foto: Foto: dailymail.co.uk
04 Mar 2012   •   19:48

O bătrână din provincia Guangxi, China, în vârstă de 95 de ani, pe care vecinii au găsit-o în apartamentul ei fără suflare, s-a trezit după ce a stat 6 zile într-un coşciug, informează dailymail.co.uk. Întâmplarea a uimit pe toată lumea, vecinii crezând că femeia decedase.

Aceasta a fost găsită în urmă cu o săptămână de un vecin, care a anunţat autorităţile. Împreună cu ceilalţi cunoscuţi, au fost făcute toate pregătirile pentru înmormântare. Vestea decesului nu a şocat pe nimeni, mai ales că în urmă cu două săptămâni femeia suferise o lovitură puternică la cap în urma unei căzături.

Potrivit tradiţiei, trupul a fost ţinut într-un sicriu în casa bătrânei, unde rudele şi prietenii au venit să-şi ia rămas bun.

Totuşi, cu o zi înainte de înmormântare, vecinii au descoperit coşciugul gol şi au găsit-o pe bătrână gătind în bucătărie. După ce au trecut peste şocul iniţial, s-au bucurat de minunea la care au luat parte.

Bătrâna a povestit că s-a trezit foarte speriată şi a deschis cu dificultate capacul coşciugului. Cum îi era extrem de foame, s-a dus să-şi pregătească ceva de măncare. 

Doctorii au explicat că a fost vorba de o "moarte artificială", când persoana nu mai respiră dar corpul rămâne cald.

Datorită tradiţiei de a păstra persoana decedată mai multe zile în apartament, bătrâna a fost salvată. Totuşi, tradiţia mai cere ca toate lucrurile decedatului să fie arse, aşa că femeia "s-a trezit" fără nici un bun.

×
Subiecte în articol: cosciug China înmormântare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close