x close

Dragobetele- Ziua Îndrăgostiţilor la români, marcată la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"

de S.T.    |    20 Feb 2012   •   10:19
Dragobetele- Ziua Îndrăgostiţilor la români, marcată la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" 534 Foto: Mediafax

Melodii de dragoste din muzica populară românească, datini şi obiceiuri specifice sărbătorii, teatru, poezie, concursuri cu premii şi voie-bună din plin sunt doar câteva dintre ingredientele unui program de excepţie, organizat de Dragobete. Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" va marca , în perioada 24 - 26 februarie, Ziua Îndrăgostiţilor la români.

Cvartetul Fundaţiei Principesa Margareta, sau acordurile muzicale cu maestrul Dumitru Zamfira, cu Grupul de datini şi obiceiuri  'Cucii', din comuna Brăneşti, Ilfov, Taraful 'Lăutarii din Teleorman', Ansamblul folcloric 'Dunărica' din comuna Năsturelu, Teleorman, sau cu Ansamblul 'Asteria' al Uniunii Elene din România din Bucureşti, recitalurile poetice, dar şi teatrul de umbre, ori 'măştile îndrăgostite' de la Teatrul Masca sunt doar câteva dintre momentele unice promise a fi oferite de către gazde.

De Dragobete, "onoruri militare", în echipament de epocă, îi vor primi pe îndrăgostiţi la Muzeul Satului. , unde meşterii populari din toată ţara vor fi nelipsiţi, la fel bunătăţile tradiţionale, atelierele de mărţişoare originale, produsele din gastronomia bio şi podoabele populare.

An de an, în calendarul popular românesc, pe 24 februarie, se sărbătoreşte Dragobetele, eveniment care marchează instalarea primăverii şi renaşterea naturii.

Dragobetele a fost preluat de la vechii daci, unde era perceput ca un zeu peţitor şi ca un naş ce oficia în cer, la începutul primăverii, nunta tuturor animalelor. De-a lungul veacurilor, acesta a devenit protectorul iubirii celor care se întâlnesc în ziua de Dragobete, iubire care ţine tot anul, precum cea a păsărilor care "se logodesc" în această zi.

Citeşte mai multe despre:

Dragobete obiceiuri sarbatoare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati