Antena 3 CNN Show Showbiz ?Antichrist?, noua peliculă a lui Lars Von Trier, i-a uimit pe jurnaliştii de la Cannes (VIDEO)

?Antichrist?, noua peliculă a lui Lars Von Trier, i-a uimit pe jurnaliştii de la Cannes (VIDEO)

?Antichrist?, noua peliculă a lui Lars Von Trier, i-a uimit pe jurnaliştii de la Cannes (VIDEO)
Sursa foto: Antichrist
18 Mai 2009   •   22:19

"Vă invit să aruncaţi o privire fugară în spatele cortinei ce acoperă universul întunecat al imaginaţiei mele: asupra naturii fricilor mele şi asupra naturii Antichrist-ului". Acestea sunt cuvintele cineastului danez Lars von Trier, aşezate ca motto în caietul de presă al unuia dintre cele mai aşteptate filme din selecţia oficială a ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes.


"Antichrist", de Lars von Trier, a avut, duminică seară, două proiecţii pentru presă, luate cu asalt de jurnaliştii incitaţi de misterul din jurul lungmetrajului, informează Mediafax.

La finalul primeia dintre cele două proiecţii de presă unii jurnalişti au aplaudat, alţii au fluierat, iar alţii aveau privirea nelămurită a cuiva care nu ştie ce să creadă.

?Antichrist? este povestea unui cuplu care se retrage la o cabană pentru a încerca să depăşească durerea provocată de decesul fiului.

Drama psihologică a peliculei se amestecă cu thriller-ul şi filmul de groază. Aceasta este o operă mult mai impresionantă la nivelul imaginii decât la nivelul argumentaţiei.

"Antichrist" este un film puternic, cu numeroase secvenţe care lasă spectatorul cu răsuflarea tăiată, însă naraţiunea suferă dintr-un anumit punct, violenţa vizuală făcându-l aproape imposibil de privit.

Reacţia jurnaliştilor, care au primit imaginile agresive, a fost una poate nervoasă. Unii au râs la momente care nu erau gândite să fie parodice (deşi există şi astfel de momente, n.r.).

"Imaginile au fost concepute în afara oricărei logici sau gândiri dramaturgice. Ele au provenit adesea din vise din acea perioadă sau dintr-o perioadă anterioară acesteia", a mai scris, în caietul de presă, Lars Von Trier.

Trailer-ul filmului Antichrist de Lars Von Trier


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Festivalul de Film de la Cannes
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close