Antena 3 CNN Show Showbiz Bloody Mary împlineşte 75 de ani şi este sărbătorit cu fast la New York

Bloody Mary împlineşte 75 de ani şi este sărbătorit cu fast la New York

Bloody Mary împlineşte 75 de ani şi este sărbătorit cu fast la New York
03 Dec 2008   •   11:28

Un cocktail ce a luat naştere în timpul marii crize din anii 30 este cu siguranţă cel mai bun remediu pentru situaţia similară din această perioadă ce i-a afectat pe americani şi nu numai.
Iar cum faimosul cocktail Bloody Mary împlineşte 75 de ani, multe restaurante s-au gândit să sărbătorească cu fast. De altfel, un lanţ de restaurante din SUA, TGI Friday's vinde băutura la preţurile din 1933- 99 cenţi la toate restaurantele sale din New York.
Băutura- vodcă şi suc de roşii, împreună cu alte ingrediente- a fost inventată de fapt la Paris în anii 20, la Harry's New York Bar de către Fernand Petiot, care a servit-o, printre alţii lui Ernest Hemingway şi F. Scott Fitzgerald.
Când Petiot s-a mutat la New York, a perfecţionat cocktailul, adăugând Tabasco. Cocktailul a început să fie servit la Hotelul St. Regis Hotel din 1933.
Acum ziua Bloody Mary a început la New York în faimoasa Times Square, cu Carol Bradley, nepoatea lui Fernand Petiot, care a ţinut un toast în cinstea tuturor celor care apreciază această băutură.
Cu această ocazie, Bradley a corectat şi impresia greşită despre numele băuturii. Nu are legătură cu Regina Maria I a Angliei din sec XVI, ci vine de la amintirea unui client despre o barmaniţă pe nume Mary, care lucra la Chicago la un bar numit Bucket of Blood.
Numai în SUA sunt servite peste un milion de astfel de cocktailuri pe zi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica New York chicago
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close