Iar cum faimosul cocktail Bloody Mary împlineşte 75 de ani, multe restaurante s-au gândit să sărbătorească cu fast. De altfel, un lanţ de restaurante din SUA, TGI Friday's vinde băutura la preţurile din 1933- 99 cenţi la toate restaurantele sale din New York.
Băutura- vodcă şi suc de roşii, împreună cu alte ingrediente- a fost inventată de fapt la Paris în anii 20, la Harry's New York Bar de către Fernand Petiot, care a servit-o, printre alţii lui Ernest Hemingway şi F. Scott Fitzgerald.
Când Petiot s-a mutat la New York, a perfecţionat cocktailul, adăugând Tabasco. Cocktailul a început să fie servit la Hotelul St. Regis Hotel din 1933.
Acum ziua Bloody Mary a început la New York în faimoasa Times Square, cu Carol Bradley, nepoatea lui Fernand Petiot, care a ţinut un toast în cinstea tuturor celor care apreciază această băutură.
Cu această ocazie, Bradley a corectat şi impresia greşită despre numele băuturii. Nu are legătură cu Regina Maria I a Angliei din sec XVI, ci vine de la amintirea unui client despre o barmaniţă pe nume Mary, care lucra la Chicago la un bar numit Bucket of Blood.
Numai în SUA sunt servite peste un milion de astfel de cocktailuri pe zi.
Antena3.ro
Ştiri video recomandate