Antena 3 CNN Show Showbiz O mare actriță iubită de români s-a stins din viață la 81 de ani

O mare actriță iubită de români s-a stins din viață la 81 de ani

O mare actriță iubită de români s-a stins din viață la 81 de ani
22 Oct 2017   •   17:35

Actriţa británica Rosemary Leach, una din protagonistele cunoscutului film 'A Room With a View' a murit la 81 de ani după o scurtă suferinţă, au informat duminică apropiaţi ai artistei citaţi de EFE.

"Cu mare tristeţe informăm că Rosemary Leach s-a stins din viaţa la spitalul, la 21 de octubre, după o scurtă suferinţă", a subliniat într-un comunicat reprezentantul actriţei.

De-a lungul carierei sale, Rosemary Leach a primit prestigiosul premiu de teatru 'Olivier' pentru interpretarea sa în piesa '84 Charing Cross Road'.

Ea a fost nominalizată de două ori la premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar la premiile cinematografiei britanice BAFTA pentru rolurile sale memorabile în filmele 'A Room With A View' şi 'That'll Be The Day'.

Rosemary Leach este cunoscută şi pentru rolurile sale în televiziune unde a jucat în miniseriale ca Germinal (1970), The Jewel in the Crown (1984), The Charmer (1987), The Buccaneers (1995) şi Berkeley Square (1998) precum şi în sitcomul My Family (2003-07).

In 2001, ea a jucat rolul principal în "Destroying Angel", un episod al serialului Midsomer Murders.

Ea a interpretat-o pe regina Elisabeta a II-a în trei ocazii: în 2002, în filmul de televiziune "Prince William"; în 2006 în seria "The Afternoon Play", în capitolul intitulat Tea with Betty; şi în 2009, în episodul "Strangers meet on a train" al serialului Heartbeat.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close