Antena 3 CNN Show Showbiz Şase designeri români, la Săptămâna Internaţională a Modei de la Berlin

Şase designeri români, la Săptămâna Internaţională a Modei de la Berlin

Şase designeri români, la Săptămâna Internaţională a Modei de la Berlin
20 Ian 2011   •   11:10

După ce s-a remarcat, anul trecut, la festivalul filmului de la Berlin, România debutează, acum, în forţă la Săptămâna Internaţională a Modei din capitala germană. Pentru prima dată, şase designeri români au fost invitaţi, miercuri, să-şi prezinte creaţiile pe principala scenă a evenimentului.

Seara românească de la Săptămâna Modei din Berlin a avut în program prezentarea colecţiilor semnate de patru creatori. Alţi doi artişti români au creat accesoriile şi încălţămintea modelelor care au venit, şi ele, din ţara noastră.

Irina Schrotter, cea mai cunoscută din participanţi, a creat o colecţie specială pentru evenimentul de la Berlin.

Lucian Broscăţean şi-a denumit colecţia "Grădina Închisă". El a definit-o drept povestea unui personaj care evadează din mediul urban straniu al zilelor noastre şi ajunge într-o altă dimensiune.

Specialiştii prezenţi la Berlin au constatat că românii pot acoperi întregul spectru al modei contemporane, de la fascinante rochii de seară până la stiluri urbane şi de avangardă. Colecţia Alinei Botea s-a distins, şi ea, prin originalitate şi spirit tineresc.

La seara românească de la Berlin au mai luat parte stilistele Andreea Muşat, Angela Vasiliu şi Mihaela Glăvan. Publicul a confirmat, prin aplauzele sale, primul succes al României pe scena Săptămânii Modei de la Berlin.

 

×
Subiecte în articol: Berlin romani
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close