Antena 3 CNN Show Tabloid Poliţia a intrat pe fir! Raed Arafat, terorizat pe Facebook de un copil

Poliţia a intrat pe fir! Raed Arafat, terorizat pe Facebook de un copil

Poliţia a intrat pe fir! Raed Arafat, terorizat pe Facebook de un copil
Sursa foto: Foto: Facebook
28 Aug 2016   •   09:56

În urmă cu doi ani, medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-a trezit cu un cont fals pe reţeaua de socializare Facebook. Pagina respectivă a adunat nu mai puţin de 80.000 de fani, care comentau la postările persoanei care se dădea drept Raed Arafat.  La cea vreme, doctorul nu avea cont personal de Facebook, scrie CanCan.

Raed Arafat, actual secretar de stat, a cerut oficial la acea vreme ca profilul fals să fie şters de pe reţeaua de socializare. „Nu am în momentul de faţă un cont personal de Facebook. Nu există un cont oficial al meu. Problema este că aceste conturi false se deschid încontinuu, iar oamenii sunt înşelaţi şi cred că vorbesc cu mine. De exemplu, o publicaţie din Timişoara a făcut ştire dintr-o postare de pe acel cont. Este un prejudiciu adus imaginii mele şi cel care se află în spatele acestui profil poate avea şi beneficii de pe urma mea. Se încearcă discreditarea mea. Problema este că altcineva face tot felul de declaraţii care nu sunt ale mele. Chiar dacă am opinii legate de anumite subiecte, nu vreau ca altcineva să le scrie pentru mine. Oricum, am văzut că cel care este în spatele contului mai face unele greşeli de exprimare. Este un profil bine gândit”, a explicat doctorul Raed Arafat la acea vreme.

Ulterior, poliţiştii s-au sezizat şi au făcut investigaţii pentru a găsi persoana care a făcut acest lucru şi s-a dovedit că este vorba de un copil. În prezent, acesta este judecat de judecătorii ieşeni pentru fraudă informatică.

Medicul Arafat a declarat că s-a deschis un dosar penal împotriva copilului, dar, cel mai probabil nu va merge mai departe procesul.

''Cineva a creat un cont fals de Facebook cu numele meu, dar şi posta diferite lucruri sub identitatea mea. S-a dovedit că este vorba de un copil şi este deschis un dosar penal, dar, cel mai probabil n-o să merg mai departe cu procesul'', a declarat Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Facebook Raed Arafat
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close