Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Red Bull respinge ideea plecării lui Vettel la Ferrari: Ar fi prost să o facă

Red Bull respinge ideea plecării lui Vettel la Ferrari: Ar fi prost să o facă

Red Bull respinge ideea plecării lui Vettel la Ferrari: Ar fi prost să o facă
10 Ian 2011   •   16:57

Sebastian Vettel ar fi "prost" să se ducă la Ferrari atât timp cât Fernando Alonso este acolo. Aceasta este părerea lui Helmut Marko, consultant al echipei Red Bull, care crede că este normal ca tânărul campion mondial să fie curtat de echipele mari, dar că nu se pune problema ca plecarea să aibă loc curând.

Înţelegerea lui Vettel cu Red Bull expiră la finalul anului 2012 şi cât timp nu este semnat un contract nou, speculaţiile conform cărorar pilotul de 23 de ani ar fi tentat de cea mai mare echipă din Formula 1 sunt inevitabile. Totuşi, Marko crede că Vettel nu va pleca atâta timp cât Red Bull va avea cea mai rapidă maşină şi cu siguranţă nu va pleca la o echipă unde se află şi Alonso.

Spaniolul, care a declarat în trecut că nu ar avea nicio problemă să concureze alături de Vettel, este renumit pentru faptul că cere să aibă statutul de pilot principal în cadrul echipelor pentru care semnează. "Sebastian e destul de deştept încât să ştie că e nevoie de alte circumstanţe. Nu va schimba echipa dacă Alonso este acolo, ar fi supid. E normal ca un pilot să viseze la Ferrari, iar italienii caută un pilot grozav precum Sebastian. Dar doar pentru legenda Ferrari, Sebastian nu ne va părăsi", a declarat Marko.

El mizează pe faptul că Red Bull este echipa campioană în Formula 1. "Cât timp îi oferim lui Sebastian condiţii mai bune decât alţii, nu va pleca doar pentru imaginea acelei echipe".

Marko a mai declarat că este încrezător că Vettel poate deveni primul pilot de la Alonso în 2005-2006 care să îşi apere cu succes titlul în Formula 1. "Anul trecut Sebastian a pierdut 66 de puncte din cauza problemelor mecanice. Aceste puncte au mers virtual la Alonso. Dacă depăşim aceste probleme şi nu mai avem ghinion, atunci ne vom apăra titlul. Sebastian va fi cu un an mai matur şi mai experimentat", a mai spus Helmut Marko.








×
Subiecte în articol: red bull Sebastian Vettel Formula 1
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close