Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Vettel în pole position la MP al Japoniei. Brawn poate câştiga titlul constructorilor, după accidentul lui Webber

Vettel în pole position la MP al Japoniei. Brawn poate câştiga titlul constructorilor, după accidentul lui Webber

Vettel în pole position la MP al Japoniei. Brawn poate câştiga titlul constructorilor, după accidentul lui Webber
03 Oct 2009   •   12:34

Sebastian Vettel va pleca primul în Marele Premiu al Japoniei, în timp ce liderul clasamentului mondial, Jenson Button, a obţinut al şaptelea timp în calificările de la Suzuka, presărate cu numeroase accidente. Jarno Trulli de la Toyota va pleca pe prima linie a grilei de start alături de Vettel, în timp ce Lewis Hamilton de la McLaren va porni al treilea în cursă.

Button îşi poate adjudeca titlul mai devreme
Colegul de la Brawn al lui Button şi principalul rival la titlu, Rubens Barrichello, a fost al cincelea în calificări şi trebuie să nu termine la mai mult de cinci puncte în spatele lui Button penru a rămâne în cursa pentru titlu. În caz contrar, britanicul îşi va adjudeca coroana de campion cu două curse înainte de final. Vettel, al treilea în clasamentul piloţilor, are şi el şanse matematice.

"A fost o sesiune dificilă pentru toată lumea. Trei steaguri roşii în timpul calificărilor este neobişnuit, aşa că sper că toată lumea este în regulă. Noi (n.r. cei de la Brawn) avem suficient combustibil la bord, deci suntem bine. Nu mă interesează Sebastian (n.r. Vettel) ca să fiu sincer", a spus Button.

Vettel, care se află la zece puncte de Barrichello, a declarat: "Mai sunt trei curse până la final şi diferenţa este destul de mare, dar fiecare cursă îmi va oferi o şansă".

Accidente în calificări. Timo Glock a fost dus la spital
Patru accidente au întrerupt sesiunea de calificări, două dintre ele având impact serios la viteze mari, pe un circuit unde piloţii au avut puţine părţi uscate după ploaia torenţială de vineri. Timo Glock de la Toyota a fost transportat cu elicopterul la spital şi a fost diagnosticat cu răni la partea superioară a piciorului stâng, în timp ce Jaime Alguersuari de la Toro Rosso a primit undă verde după o verificare medicală.

Colegul lui Alguersuari, Sebastien Buemi, şi Heikki Kovalainen de la McLaren au fost de asemenea implicaţi în ieşiri în decor, după ce au pierdut controlul monoposturilor pe rapidul circuit. Deşi Glock, al 14-lea în calificări, ar putea să fie în formă pentru cursa de duminică, Barrichello a cerut imediat organizatorilor să lărgească zonele de lângă circuit, pe care le-a descris ca fiind în prezent "foarte periculoase".

Red Bull pierde contactul cu Brawn GP în lupta pentru titlul constructorilor
Altfel, pentru prima oară în cariera lui de nouă ani, Mark Webber nu a participat la calificări, după ce a ieşit în decor la ultima sesiune de antrenamente de sâmbătă, iar mecanicii Red Bull nu au reuşit să îi repare monopostul în timp util. Webber va pleca în cursa de 53 de tururi de pe linia boxelor, dar incidentul reprezintă totodată şi o diminuare serioasă a şanselor ca Red Bull să rămână în cursa pentru titlu, unde se află la 42.5 puncte în spatele celor de la Brawn. "Până acum aveam un deal de urcat, acum dealul a devenit munte", a declarat Christian Horner, directorul echipei, pentru BBC Sport.

Rezultatele calificărilor
1. S. Vettel Red Bull 1:32.160
2. J. Trulli Toyota 1:32.220
3. L. Hamilton McLaren 1:32.395
4. A. Sutil Force India F1 1:32.466
5. R. Barrichello Brawn GP 1:32.660
6. N. Heidfeld BMW 1:32.945
7. J. Button Brawn GP 1:32.962
8. K. Räikkönen Ferrari 1:32.980
9. H. Kovalainen McLaren fără timp
10. S. Buemi Scuderia Toro Rosso fără timp



11. N. Rosberg Williams 1:31.482
12. F. Alonso Renault 1:31.638
13. R. Kubica BMW 1:32.341
14. T. Glock Toyota fără timp
15. J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso fără timp


16. G. Fisichella Ferrari 1:31.704
17. K. Nakajima Williams 1:31.718
18. R. Grosjean Renault 1:32.073
19. V. Liuzzi Force India F1 1:32.087

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sebastian Vettel
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close