Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Închiderea fabricii Nokia de la Jucu va afecta şi sportul din Cluj

Închiderea fabricii Nokia de la Jucu va afecta şi sportul din Cluj

Închiderea fabricii Nokia de la Jucu va afecta şi sportul din Cluj
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.T.    |    29 Sep 2011   •   12:45

Nokia a anunţat, joi, că va închide fabrica de la Jucu, decizia urmând să afecteze şi sportul clujean, campioana României la baschet masculin, U Mobitelco, fiind sponsorizată de compania finlandeză.

Am răma uimit când am aflat vestea, nu este deloc una bună pentru clujeni şi implicit pentru echipa noastră, care este sponsorizată de Nokia în cupele europene şi, de asemenea, unul dintre partenerii noştri în ultimii trei ani. În urmă cu o lună am semnat un nou parteneriat pentru cupele europene, care expira la finalul acestui an, iar în ianuarie ar fi urmat să discutăm prelungirea sa. Încă nu am vorbit cu nimeni din cadrul Nokia, dar sper să reuşim cât mai repede să comunicăm. Rămâne de văzut dacă echipa va juca în cupele europene cu logo-ul companiei pe piept”, a declarat preşedintele executiv al campioanei, Mircea Cristescu, pentru Mediafax.

În sezonul 2011-2012, U Mobitelco BT Cluj va evolua în grupele FIBA Eurochallenge, competiţie în care urmează să debuteze în luna noiembrie.

Nokia închide fabrica de la Jucu, din judeţul Cluj, şi îşi mută afacerea în China. Această măsură va afecta 2.200 de oameni, care vor rămâne fără loc de muncă. Măsura a fost luată în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, întrucât unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Fabrica de la Jucu a fost inaugurată în februarie 2008.

×
Subiecte în articol: Nokia Jucu Cluj
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close