Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Alertă MAXIMĂ cu mai puţin de 50 de zile înainte Campionatului Mondial din Brazilia. Proteste violente la Rio de Janeiro

Alertă MAXIMĂ cu mai puţin de 50 de zile înainte Campionatului Mondial din Brazilia. Proteste violente la Rio de Janeiro

Alertă MAXIMĂ cu mai puţin de 50 de zile înainte Campionatului Mondial din Brazilia. Proteste violente la Rio de Janeiro
de O.P.    |    24 Apr 2014   •   06:14

Au rămas mai puţin de 50 de zile până la turneul final al campionatului mondial de fotbal iar autorităţile braziliene sunt în stare de alertă maximă.

Proteste violente au izbucnit la Rio de Janeiro, la doi paşi de celebra plajă Copacabana.

Coşurile de gunoi şi câteva maşini au fost incendiate de localnicii revoltaţi de moartea suspectă a unui tânăr dansator din cartier.

Străzile ce duc spre Copacabana şi spre o altă plajă de vis, Ipanema, au fost luminate, după căderea nopţii, de focurile aprinse în plină stradă. Revolta a fost provocată de moartea unui tânăr foarte popular în cartier, un dansator de 26 de ani.

El pare să fi fost omorât în bătaie, într-o noapte în care forţele de securitate au acţionat în zonă. Oamenii cred că dansatorul a fost ucis chiar de poliţişti, care l-au confundat cu un traficant de droguri. Autorităţile au deschis o anchetă dar aceasta nu i-a liniştit pe localnici, care s-au răzbunat prin acte de vandalism.

Au răsunat şi focuri de armă care au sporit haosul de pe străzi.

Poliţiştii au încercat să pună capăt revoltei, dar imediat s-a răspândit zvonul că încă un locuitor al cartierului şi-ar fi pierdut viaţa, de data aceasta prin împuşcare. Calmul a revenit la Copacabana după ce autorităţile au închis câteva bulevarde şi un tunel rutier, toate intens circulate. Acestea sunt tocmai arterele pe care se aşteaptă să treacă zeci de mii de turişti în timpul Campionatului Mondial de Fotbal.

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close