A fost stabilit programul meciurilor la Mondialul cluburilor

de M.T.    |    18 Noi 2011   •   10:45
A fost stabilit programul meciurilor la Mondialul cluburilor Foto: fifa.com

Joi, la Nagoya, a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor de la Campionatul Mondial al cluburilor, competiţie care va avea loc în Japonia, între 8 şi 18 decembrie.

Până acum, la turneul care va desemna cea mai bună echipă de club din lume s-au calificat FC Barcelona (campioana Europei), FC Santos (campioana Americii de Sud), FC Auckland City (campioana Oceaniei), CF Monterrey (campioana CONCACAF), Al-Sadd (campioana Asiei) şi Esperance Tunis (campioana Africii).

Cea de-a şaptea echipă care va particila la Mondialul cluburilor va fi campioana Japoniei, invitată în postura de gazdă, însă aceasta nu este încă stabilită.

Cu trei etape înaintea finalului sezonului în J-League, Kashiwa Reysol se află pe primul loc, cu un avans de două puncte faţă de Gamba Osaka şi trei faţă de Nagoya Grampus.

Campioana Japoniei va evolua în turul preliminar, urmând să întâlnească pe Auckland City, învingătoarea calificându-se în sferturile de finală, unde va juca împotriva mexicanilor de la Monterrey. În al doilea sfert de finală se vor înfrunta Esperance Tunis şi Al-Sadd.

Marile favorite, FC Barcelona şi FC Santos, vor intra în competiţie în semifinale, acolo unde vor întâlni învingătoarele din sferturi, finala urmând să aibă loc pe 18 decembrie, la Yokohama.

La ediţia de anul trecut, Inter Milano a cucerit trofeul, după ce a învins în ultimul act reprezentanta Africii, TP Mazembe, cu scorul de 3-0.

Program Mondialul cluburilor 2011

Tur preliminar, 8 decembrie, Toyota

Campioana Japoniei - Auckland City (Noua Zeelandă)

Sferturi de finală, 11 decembrie, Toyota

1.Învingătoare tur preliminar - Monterrey (Mexic)
2.Esperance Tunis (Tunisia) - Al-Sadd (Qatar)

Meciul pentru locul 5, 14 decembrie, Toyota

Învinsa sfert de finală 1 - Învinsa sfert de finala 2

Semifinale, 14-15 decembrie, Toyota şi Yokohama

1.Învingătoare sfert de finala 1 - FC Santos (Brazilia)
2.Învingătoare sfert de finală 2 - FC Barcelona (Spania)

Finala mică, 18 decembrie, Yokohama

Învinsa semifinala 1 - Învinsa semifinala 2

Finala mare, 18 decembrie, Yokohama

Învingătoare semifinala 1 - Învingătoare semifinala 2.

Parteneri
x close