Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Austriecii jubilează, dar spun că nici după victoria cu România, 2-1, nu îşi pot propune calificarea

Austriecii jubilează, dar spun că nici după victoria cu România, 2-1, nu îşi pot propune calificarea

Austriecii jubilează, dar spun că nici după victoria cu România, 2-1, nu îşi pot propune calificarea
Sursa foto: diermar constantini
02 Apr 2009   •   09:54

Ceea ce pentru România a fost un rezultat catastrofal, un minim absolut atins de echipa naţională şi începutul unei campanii virulente îndreptată împotriva lui Piţurcă, pentru austrieci este o mare reuşită. Totuşi, cu şapte puncte după cinci partide, trupa lui Dietmar Constantini este departe de o calificare-surpriză, favorite certe fiind Serbia şi Franţa.
Căderea morală pe care au suferit-o jucătorii români după ce au pierdut meciul, capital pentru ei, cu Serbia, sâmbătă, este motivul cel mai important pentru jocul lor execrabil din meciul de la Klagenfurt. Selecţionerul austriac mai spune, în mod umilitor pentru noi, că România a pus probleme echipei sale timp de doar un sfert de oră.
"Sunt foarte bucuros, mai ales după ce am reuşit să scăpăm de ultimele 15 minute în care s-a văzut că România este o echipă foarte bună, dar noi am reuşit să nu primim gol. Am jucat cu foarte mulţi jucători tineri şi am făcut un meci foarte bun. Bineînţeles că au mai fost şi câteva greşeli, mai ales spre sfârşit, când România a avut multe ocazii. Per total cred că a fost foarte bine pentru noi că România a pierdut cu Serbia şi de aceea atmosfera la ei nu a fost una prea bună. Cred că acest lucru ne-a avantajat. Noi avem alte obiective faţă de România, ei au ţintit calificarea, iar noi nu gândeam chiar atât de sus. Ştiam că va fi foarte greu să realizăm acest lucru. Chiar şi cu această victorie, şansele noastre sunt reduse, pentru că Serbia şi Franţa sunt favoritele clare ale acestei grupe", a declarat Constantini, potrivit Mediafax.
Serbia 5(meciuri jucate) 12 (puncte)
France 5 10
Lithuania 6 9
Austria 5 7
Romania 5 4
Faroe Islands 4 1
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Pițurcă
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close