Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Borussia Dortmund va juca finala Cupei Germaniei pentru a doua oară în ultimii trei ani

Borussia Dortmund va juca finala Cupei Germaniei pentru a doua oară în ultimii trei ani

Borussia Dortmund va juca finala Cupei Germaniei pentru a doua oară în ultimii trei ani
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    16 Apr 2014   •   10:49

Pentru a doua oară în ultimii trei ani, Borussia Dortmund va juca în finala Cupei Germaniei, trofeu pe care l-a cucerit de trei ori până în prezent.

Echipa antrenată de Jurgen Klopp a confirmat perioada foarte bună pe care o traversează şi, după victoriile cu Real Madrid (2-0) şi Bayern Munchen (3-0), s-a impus cu 2-0 în faţa lui VfL Wolfsburg, în semifinalele Cupei Germaniei.

Armeanul Henrikh Mkhitaryan a deschis scorul pentru gazde după doar 13 minute, pentru ca polonezul Robert Lewandowski să marcheze pentru 2-0 cu două minute înainte de pauză.

A fost golul cu numărul 100 în tricoul Borussiei pentru Lewandowski, atacantul de 25 de ani care, începând din sezonul viitor, va juca la marea rivală a galben-negrilor, Bayern Munchen.

De altfel, bavarezii ar putea fi adversarii Borussiei în finala Cupei Germaniei, dacă echipa pregătită de Pep Guardiola va câştiga cealaltă semifinală a competiţiei, împotriva celor de la FC Kaiserslautern (liga a doua).

Finala Cupei Germaniei se va disputa pe 17 mai, la Berlin, urmând să încheie sezonul.

Dacă Bayern Munchen şi Borussia Dortmund vor fi din nou adversare, se va reedita meciul care a deschis actualul sezon.

Pe 27 iulie 2013, la debutul oficial al lui Guardiola pe banca lui Bayern, Borussia se impunea cu 4-2 şi cucerea Supercupa Germaniei.

×
Subiecte în articol: Borussia Dortmund
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close