Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Dinamo - Galatasaray 0-3 în Europa League. "Câinii", umiliţi şi acasă de turci

Dinamo - Galatasaray 0-3 în Europa League. "Câinii", umiliţi şi acasă de turci

Dinamo - Galatasaray 0-3 în Europa League. "Câinii", umiliţi şi acasă de turci
Sursa foto: claudiu niculescu
05 Noi 2009   •   21:54

Umiliţi în ultimul meci al grupei, de la Istanbul, şi obligaţi să câştige toate cele trei puncte în revanşa de la Bucureşti, Dinamo a surprins încă înainte de primul fluier, prin decizia de netitularizare a lui Andrei Cristea, cel mai periculos jucător "alb-roşu". Stadionul Ştefan cel Mare a găzduit un meci anost, fără ritm şi fără spectatori, în care dinamoviştii s-au gândit mai mult la derbyul cu Rapid decât la adversarul de pe teren.
În mod neaşteptat, jucătorii trimişi în teren de Cornel Ţălnar nu au arătat nici un pic de determinare în prima parte a meciului de joi. În faţa unei trupe care a dat impresia că nici la 4-0 nu s-ar opri din pressing, Dinamo nu a reuşit să pună în pericol poarta lui Leo Franco. În schimb, turcii au fost la cârma jocului de la început şi, după încercări ale lui Arda şi Ozbek, au deschis scorul în minutul 23. O minge lungă a fost respinsă de Tamaş din faţa lui Shabani Nonda până la marginea careului. Spre ghinionul "câinilor", acolo era Harry Kewell, care a preluat elegant şi a şutat în cros, la firul ierbii, bătându-l pe Dolha şi făcând 0-1.
Doar un minut a rezistat pe tabelă acest scor, iar Dinamo a dat senzaţia că se prăbuşeşte când Tamaş a visat în careu, lângă Nonda, care s-a ridicat imperial la o centrare şi a trimis cu capul la colţul scurt. Dolha a atins, doar, mingea, iar tabela arăta un dezarmant 0-2!
Surprinzător pentru fotbaliştii români, turcii au continuat să facă acelaşi pressing ucigător în jumătatea noastră, iar atacul a devenit o misiune imposibilă pentru Dinamo. Doar Niculescu şi Alexe au creat ceva probleme, poarta lui Leo Franco nefiind, însă, niciodată în pericol cu adevărat până la pauză.
Apatici şi după pauză, dinamoviştii au primit în minutul 56 încă o lovitură dureroasă. Scorul a căpătat proporţii jenante, la fel ca la Istanbul, în minutul 56, când Mehmet Topal a prins şutul vieţii, cu stângul, din afara careului, şi l-a păcălit pe aerianul Dolha, ducând scorul la 0-3.
Lucrurile s-ar fi putut înrăutăţi în continuare, dar portarul venit de la Wisla Cracovia a salvat un alt gol ca şi făcut. În minutul 67, Dinamo a mai primit o veste proastă, când cel mai bun om al "câinilor", senegalezul N'Doye, s-a pierdut cu firea şi a primit al doilea cartonaş galben, fiind trimis la cabine de arbitrul partidei.
Chiar şi turcii au lăsat-o mai "moale" din acest moment, iar finalul partidei a venit pe nesimţite, dinamoviştii complăcându-se parcă în acestă situaţie umilitoare de a primi şapte goluri în două meciri. Partida s-a încheiat cu scorul de 0-3, iar Dinamo a rămas cu punctele câştigate după prima etapă, cu Graz. Mai mult, românii sunt la şase puncte de Panathinaikos cu două etape înainte de final şi au nevoie de un miracol pentru a mai trece în primăvara europeană, fiind virual eliminată din Europa după doar patru partide!
Au jucat echipele:
Dinamo Bucureşti: 12. Dolha - 25. Scarlatache, 4. Moţi, 30. Tamaş, 3. Pulhac - 22. Torje, 5. D. Kone, 29. N'Doye, 20. Ad. Cristea - 31. Alexe, 99. Cl. Niculescu. Antrenor: Cornel Ţălnar.
Galatasaray Istanbul: 25. Leo Franco - 55. Sabri, 5. Gokhan Zan, 76. Servet Cetin, 22. Hakan Balta - 8. Ozbek, 14. Mehmet Topal, 16. Mustafa Sarp - 10. Arda Turan, 20. Nonda, 19. Kewell. Antrenor: Franck Rijkaard.
Clasament Grupa F
1. Galatasary - 10p
2. Panathinaikos - 9p
3. Dinamo - 3p
4. Sturm Graz - 1p
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close