Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Adversar din Moldova sau Croaţia pentru Dinamo. Gaz Metan ar putea întâlni pe Mainz

Europa League: Adversar din Moldova sau Croaţia pentru Dinamo. Gaz Metan ar putea întâlni pe Mainz

Europa League: Adversar din Moldova sau Croaţia pentru Dinamo. Gaz Metan ar putea întâlni pe Mainz
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
15 Iul 2011   •   14:48

Astăzi a avut loc la Nyon tragerea la sorţi a meciurilor din turul 3 preliminar al Europa League, competiţie a cărei finală este programată în luna mai a anului viitor la Bucureşti.

În urnele din Elveţia s-au aflat şi două echipe din România, Dinamo, cap de serie, şi Gaz Metan Mediaş, care va evolua în turul 3 preliminar dacă va reuşi să întoarcă rezultatul nefavorabil din prima manşă a întâlnirii cu finlandezii de la KuPS Kuopio, 0-1.

Sorţii au decis ca Dinamo să întâlnească pe învingătoarea dintre FC Iskra-Stal (Moldova) şi NK Varazdin (Croaţia), primul meci acasă, în timp ce, în cazul în care va obţine calificarea, Gaz Metan Mediaş va juca împotriva germanilor de la FSV Mainz, prima manşă urmând să aibă loc în deplasare.

Dinamo îşi va afla adversarul din cel de-al treilea tur preliminar al Europa League joia viitoare, atunci când are loc meciul retur dintre Iskra-Stal şi Varazdin, în prima manşă, desfăşurată pe terenul moldovenilor, rezultatul fiind egal, 1-1.

FC Iskra-Stal s-a calificat în Europa League din postura de câştigătoare a Cupei Moldovei, trofeu pe care l-a cucerit în premieră. Este cel de-al treilea sezon consecutiv în care moldovenii evoluează în cupele europene, în precedentele două apariţii fiind mereu eliminaţi încă din primul tur în care au jucat.

Antrenorul echipei este Andrei Yudin, iar în lotul lui Iskra-Stal nu sunt nume cunoscute, alături de jucătorii moldoveni evoluând câţiva fotbalişti ucrainieni. Deţinătoarea Cupei Moldovei îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu pe stadionul Gorodskoi, care are o capacitate de 5.000 de locuri.

Tot prin intermediul Cupei s-a calificat în Europa League şi NK Varazdin, însă croaţii au pierdut finala împotriva lui Dinamo Zagreb. Echipa antrenată de Samir Toplak, care a încheiat ultime ediţie de campionat abia pe locul 11, îşi joacă meciurile de acasă pe o arenă de 12.000 de locuri, Andelko Herjavec, şi a mai fost nevoită să treacă de un tur preliminar.

Înainte de a întâlni pe Iskra-Stal, croaţii au eliminat reprezentanta Andorrei, Lusitanos, de care a trecut în ambele manşe, 5-1 pe teren propriu şi 1-0 în deplasare.

Mult mai cunoscut este posibilul adversar al lui Gaz Metan. Medieşenii ar putea da piept FSV Mainz, surpriza ultimului sezon din Bundesliga, echipa care a fost chiar lider în debutul campionatului şi care, în cele din urmă, a terminat pe locul 5, cea mai bună performanţă din istoria de 106 ani a clubului.

Mainz a debutat în Bundesliga abia în sezonul 2004-2005, la finalul căruia a primit dreptul de a participa în Cupa UEFA pe baza clasamentului fair-play. După ce a trecut în tururile preliminare de Mika FC and Keflavík IF, echipa din sud-vestul Germaniei şi-a încheiat singura sa aventură europeană de până acum cu o eliminare în faţa Sevillei, cea care avea să cucerească trofeul.

Antrenorul echipei este Thomas Tuchel (38 de ani), văzut ca unul dintre tehnicienii germani de viitor, iar vedetele lui Mainz sunt tunisianul Sami Alagui, austriacul Andreas Ivanschitz şi maghiarul Adam Szalai.

Meciurile din turul 3 preliminar al Europa League vor avea loc pe 28 iulie şi 4 august.

Europa League, Turul 3 preliminar


Atletico Madrid - Stromsgodset
BSC Young Boys - TPS Turku/KVC Westerlo
Shakhtyor Soligorsk/FK Ventspils - Steaua Roşie
Alania Vladikavkaz - Kecskemeti/FC Aktobe
Floriana FC/AEK Larnaca - Mlada Boleslav
Zeljeznicar)/FC Sheriff - Maccabi Tel Aviv/Lankaran FK
AZ Alkmaar - Flamurtari/FK Jablonec
Olimpija Ljubljana/Bohemian FC - Rudar Pljevlja/Austria Viena
Bursaspor - FC Gomel
Ferencvaros/Aalesunds - FK Suduva/IF Elfsborg
FC Minsk/Gaziantepspor - Legia Varsovia
Hapoel Tel Aviv - FC Vaduz/FK Vojvodina
Metalurgi Rustavi/Irtysh Pavlodar - Rennes
Levski Sofia - KF Tirana/Spartak Trnava
The New Saints/FC Midtjylland - Vitoria Guimaraes
Dinamo - FC Iskra-Stal/NK Varazdin
Karpaty Lvov - Shakhter Karagandy/Saint Patrick's
KS Vllaznia/FC Thun - Palermo
KR Reykjavík/MSK Zilina - Llanelli AFC/Dinamo Tbilisi
AC Omonia - FC Tauras/ADO Den Haag
Metalurg Liepajas/FC Salzburg - FK Senica
Club Brugge - EB Streymur/FK Qarabag
FC Differdange 03/Levadia Tallinn - FK Rad/Olympiacos Volou
FSV Mainz - KuPS Kuopio/Gaz Metan
UE Sant Julia/Bnei Yehuda - Helsingborgs
Stoke City - Hajduk Split
Anorthosis Famagusta/FC Gagra - AC Juvenes-Dogana/FK Rabotnicki
Orebro SK/FK Sarajevo - Sparta Praga
Glentoran FC/Vorskla Poltava - Sligo Rovers FC
Paksi SE/Tromso - Hearts
Metalurg Skopje/PFC Lokomotiv Sofia - Slask Wrocław/Dundee United
FH Hafnarfjordur/CD Nacional - BK Hacken/FC Honka Espoo
SV Ried - Brondby IF
PAOK Salonic - Valarenga/FC Mika
NK Domzale/RNK Split - Crusaders FC/Fulham FC


×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close