Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Germania, eliminată de la Cupa Mondială 2018. Umilință istorică în fața Coreeii de Sud

Germania, eliminată de la Cupa Mondială 2018. Umilință istorică în fața Coreeii de Sud

Germania, eliminată de la Cupa Mondială 2018. Umilință istorică în fața Coreeii de Sud
27 Iun 2018   •   19:00

Germania, campioana en titre, a fost eliminată de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, după ce a fost învinsă de Coreea de Sud, cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri, la Kazan, în ultimul său meci din Grupa F.

Acest eşec nu a făcut decât să confirme momentul de declin al naţionalei germane, care s-a prezentat sub aşteptări la toate cele trei meciuri din Rusia.

Nationalmannschaft a fost lentă, previzibilă, obosită, lipsită de idei, având în toate partidele o posesie sterilă. Echipa antrenată de Joachim Loew, care a părut şi el prins în acest blocaj, a dezamăgit profund în faţa celei mai slabe echipe din grupă şi a pierdut lamentabil.

Germania a pus capăt unei performanţe care data de 80 de ani. Din 1938, Germania trecuse de fiecare dată de grupe la Cupa Mondială, excepţie făcând ediţia din 1950, când nu a participat, fiind interzisă după al Doilea Război Mondial. Nici chiar cvintupla campioană mondială Brazilia nu se poate lăuda cu asemenea performanţă, sud-americanii nereuşind să treacă de faza grupelor în 1966.

Germania a încheiat grupa pe ultimul loc, cu o singură victorie, 2-1 cu Suedia, obţinută în prelungiri, şi două eşecuri 0-1 cu Mexic şi 0-2 cu Coreea de Sud.

Prima repriză a partidei de la Kazan a fost una cu puţine ocazii de gol, dintre acestea cele mai mari fiind ale asiaticilor. Sud-coreenii au fost aproape de deschiderea scorul în min. 19, din lovitură liberă, prin Jung Wooyoung, dar Neuer a reuşit să respingă in extremis din faţa lui Son. Acelaşi Son, vedeta echipei Tottenham, a reluat din voleu (25), un pic peste vinclu.

''Die Mannschaft'' a avut două oportunităţi pe finalul reprizei, dar şutul lui Werner (39) a fost blocat de Kim Younggwon, iar Hummels (39) a trimis în portar din 5 metri, din poziţie dificilă.

Partea secundă a avut mai multe faze de poartă, deoarece Germania a riscat mai mult, a creat mai mult pericol, dar s-a şi expus mai mult.

Neuer a fost la post la şutul lui Jung Wooyoung (46), după care Goretzka (48) a ratat o mare situaţie, lovitura sa de cap fiind respinsă de portarul coreean. Werner (51, 64) a ratat de fiecare dată ţinta. Gomez (68, 81) nu a reuşit nici el să înscrie din oportunităţi bune.

La poarta cealaltă, Son a greşit preluarea în careu (52), iar apoi a tras la colţul scurt, dar mingea nu a nimerit poarta (78).

Hummels (87) a reluat pe lângă poartă din 7 metri, iar şutul telefonat al lui Kroos (88) a fost reţinut de portar.

''Războinicii Taegeuk'' au reuşit să marcheze în min. 90+3, la un corner, când Kroos a respins neinspirat, mingea a ajuns la fundaşul Kim Younggwon, nemarcat în faţa porţii, iar acesta a fost înscris. Golul a fost iniţial anulat pentru ofsaid, dar arbitrul Geiger a revenit asupra deciziei şi a validat reuşit după consultarea reluărilor video.

Germania s-a aruncat în atac cu portarul Neuer în încercarea disperată de a mai salva ceva, iar Hummels (90+5) a ratat din poziţie bună egalarea.

Coreea de Sud a încheiat conturile în min. 90+6, prin Son, pe contraatac, atacantul marcând simplu în poarta părăsită de Neuer.

''Nationalelf'' nu a reuşit nici măcar golul de onoare, ratând incredibil prin Brandt (90+8) şi Hummels (90+9).

Suedia şi Mexicul s-au calificat împreună în optimile de finală ale CM 2018.

Coreea de Sud - Germania 2-0 (0-0)
Au marcat: Kim Younggwon (90+3), Son Heungmin (90+6).
Kazan, Kazan Arena: 41.835 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa F

Au evoluat echipele:
Coreea de Sud: 23. Jo Hyeonwoo - 2. Lee Yong, 5. Yun Youngsun, 19. Kim Younggwon, 14. Hong Chul - 17. Lee Jaesung, 15. Jung Wooyoung, 20. Jang Hyunsoo, 18. Moon Seonmin (8. Ju Sejong, 69) - 13. Koo Jacheol (11. Hwang Heechan, 56; 22. Go Yohan, 79), 7. Son Heungmin (căpitan). Selecţioner: Shin Taeyong.
Rezerve neutilizate: 1. Kim Seunggyu, 21. Kim Jinhyeon - 4. Oh Bansuk, 3. Jung Seunghyun, 12. Kim Minwoo, 9. Kim Shinwook, 16. Ki Sungyueng, 10. Lee Seungwoo, 6. Park Jooho.
Germania: 1. Manuel Neuer (căpitan) - 18. Joshua Kimmich, 5. Mats Hummels, 15. Niklas Suele, 3. Jonas Hector (20. Julian Brandt, 78) - 6. Sami Khedira (23. Mario Gomez, 58), 8. Toni Kroos - 14. Leon Goretzka (13. Thomas Muller, 63), 10. Mesut Ozil, 11. Marco Reus - 9. Timo Werner. Selecţioner: Joachim Loew.
Rezerve neutilizate: 12. Kevin Trapp, 22. Marc-Andre ter Stegen - 2. Marvin Plattenhardt, 4. Matthias Ginter, 16. Antonio Ruediger, 19. Sebastian Rudy, 21. Ilkay Gundogan, 7. Julian Draxler.

Arbitru: Mark Geiger (SUA); arbitri asistenţi: Joe Fletcher (Canada), Frank Anderson (SUA); arbitru de rezervă: Julio Bascunan (Chile); arbitru asistent de rezervă: Christian Schiemann (Chile)
Arbitru video: Danny Makkelie (Olanda); arbitri asistenţi video: Corey Rockwell (SUA), Tiago Martins (Portugalia), Artur Dias (Portugalia)
Cartonaşe galbene: Jung Wooyoung (9), Lee Jaesung (23), Moon Seonmin (48), Son Heungmin (65)

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Cupa Mondiala Germania coreea de sud
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close