Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Meci istoric la Malmo: Brazilia şi Irak se vor întâlni în premieră, într-un meci amical

Meci istoric la Malmo: Brazilia şi Irak se vor întâlni în premieră, într-un meci amical

Meci istoric la Malmo: Brazilia şi Irak se vor întâlni în premieră, într-un meci amical
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    10 Oct 2012   •   14:22

Brazilia, de cinci ori campioană mondială, şi Irak se vor întâlni în premieră într-o partidă internaţională, meciul urmând să aibă loc joi, în Suedia, la Malmo.

Locul de disputare al meciului nu a fost ales întâmplător, Malmo fiind oraşul din Suedia cu cea mai mare comunitate de imigranţi irakieni.

De asemenea, singurul jucător din lotul irakian care evoluează în Europa, Ahmed Yasin, o face chiar în prima ligă din Suedia, la Orebro.

Comunitatea irakiană din Malmo numără aproximativ 10.000 de irakieni, din totalul de 125.000 care trăiesc în Suedia. Alţi 30.000 de irakieni sunt imigranţi în Danemarca, ţara vecină.

„Nu a fost deloc uşor să organizăm această întâlnire istorică”, a declarat Marc Biolley, promotorul meciului.

Oficialii irakieni au apelat la ajutorul lui Biolley după ce FIFA a interzis naţionalei lor să dispute meciuri pe teren propriu, în urma incidentelor de la meciul cu Iordania, desfăşurat la Erbil, capitala regiunii Kurdistan.

De altfel, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, naţionala Irakului va juca împotriva Australiei la Doha.

În ciuda faptului că meciul va fi unul istoric, iar comunitatea irakiană din Malmo este una importantă, purtătorul de cuvânt al clubului local, Per Welinder, crede că partida nu va fi una cu casa închisă.

„Sperăm să avem un public numeros, dar deocamdată s-au vândut puţine bilete”, a precizat Welinder.

Pentru amicalul cu Irak, selecţionerul brazilian Mano Menezes a convocat nume importante de la formaţiile din Europa, printre care şi Kaka, jucătorul lui Real Madrid revenind în echipa Braziliei după o pauză de doi ani.

Echipa naţională a Irakului este antrenată chiar de un brazilian, Zico, fostul mare jucător din anii '70 şi '80, care a participat la trei ediţii ale Cupei Mondiale ci Selecao, în 1978, 1982 şi 1986.

×
Subiecte în articol: Brazilia Irak Suedia meci amical Kaka
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close