Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ministrul Sporturilor lasă de înţeles că Anglia ar putea părăsi FIFA, din cauza acuzaţiilor de corupţie

Ministrul Sporturilor lasă de înţeles că Anglia ar putea părăsi FIFA, din cauza acuzaţiilor de corupţie

Ministrul Sporturilor lasă de înţeles că Anglia ar putea părăsi FIFA, din cauza acuzaţiilor de corupţie
11 Mai 2011   •   15:12

Hugh Robertson, ministrul englez al Sporturilor, a lăsat de înţeles în cadrul unei emisiuni de la Radio BBC 4 că Anglia ar putea părăsi FIFA, în cazul în care forul mondial nu va lua nicio măsură în privinţa celor mai recente acuzaţii de corupţie.

Există o dorinţă de a încerca şi de a munci pentru ca FIFA să fie schimbată din interior. Dacă forul mondial se dovedeşte incapabil să facă acest lucru, atunci orice opţiune poate fi luată în calcul”, a spus Robertson.

Declaraţia ministrului englez vine la numai o zi după ce presa a preluat declaraţiile fostului preşedinte al Comitetului de candidatură al Angliei pentru Cupa Mondială din 2018, David Triesman, care a acuzat patru membri ai Comitetului Executiv al FIFA - Jack Warner, Ricardo Teixeira, Nicolas Leoz şi Worawi Makudi - că ar fi solicitat favoruri în schimbul votului lor.

Vom declanşa o investigaţie, solicitând dovezile în acest caz. Vă repet, trebuie să avem dovezi şi vom reacţiona imediat împotriva celor care încalcă regulile codului etic", a declarat Blatter, în cursul unei conferinţe de presă la Zurich, răspunzând astfel la aceste acuzaţii.

De asemenea, deputatul Damian Collins a declarat în faţa unei comisii parlamentare că există elemente care demonstrează că vicepreşedintele FIFA, Issa Hayatou, şi ivorianul Jacques Anouma au primit bani pentru a desemna ţara gazdă a CM din 2022, totul urmând să fie dezvoltat într-o anchetă din Sunday Times.

Ancheta celor de la Sunday Times, pe care o vom publica mai târziu, susţine că 1,5 milioane de dolari au fost plătite membrilor Comitetului Executiv al FIFA, Issa Hayatou şi Jacques Anouma, care au votat pentru Qatar”, a spus Collins.

×
Subiecte în articol: Anglia coruptie FIFA
Parteneri
Primele imagini din interiorul halei cuprinse de incendiu, în București
x close