Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Nikolaos Barboudis, căpitanul echipei de juniori a Greciei şi nepotul lui Neşu: "Aş juca pentru România!"

Nikolaos Barboudis, căpitanul echipei de juniori a Greciei şi nepotul lui Neşu: "Aş juca pentru România!"

Nikolaos Barboudis, căpitanul echipei de juniori a Greciei şi nepotul lui Neşu: "Aş juca pentru România!"
Sursa foto: Nikolaos Barboudis
06 Feb 2009   •   15:44

Puţină lume ştie că fostul fundaş strânga al Stelei, Mihai Neşu, are un nepot pe jumătate elen care evouluează pentru echipa naţională de juniori a Greciei. Nikolaos Barboudis, în vârstă de doar 19 ani, este fiul surorii internaţionalului român Neşu, Daniela, şi este născut în România, la Cluj-Napoca.
Tânărul jucător, fundaş dreapta, aparţine clubului elen AEK Atena, având încă 10 luni până când îşi va încheia junioratul. Deşi evoluează pentru reprezentativa de tineret a ţării tatălui său, Barbousis nu ar spune "nu" nici unei convocări din partea lui Victor Piţurcă, mai ales că postul său este cu probleme la echipa naţională, Cosmin Contra avansând în vârstă dovedind semne de slăbiciune la Campionatul European trecut.
În aceste condiţii, tânărul româno-elen ar putea fi o soluţie reală, având în vedere că este căpitanul echipei la grupa sa de vârstă şi a jucat, deja, o finală de CE Under-19, pierdută de Grecia cu Spania. De altfel, Barboudis susţine ambele echipe naţionale pentru care are dreptul să evolueze, el fiind dezamăgit de evoluţia amândurora la Campionatul European din Austria şi Elveţia. Rămâne de văzut, însă, dacă el va schimba cât de curând statutul de spectator cu cel de jucător al uneia dintre echipe.
Tânărul provinde dintr-o familie cu adânci rădăcini în lumea fotbalului, bunicul său, Mircea Neşu, fiind fost jucător de fotbal şi arbitru, în prezent observator pentru FRF. În copilărie, Nikolaos îşi vizita bunicul în Oradea, petrecându-şi vacanţele şi cu unchiul său, Mihai Neşu, copil şi el. Momentul determinant pentru cariera lui Barboudis a fost, în mod amuzant, semnarea de către unchiul Neşu a unui contract cu FC Steaua, la vârsta de 17 ani, moment care l-a convins să se apunce cu seriozitate de fotbal pentru a-şi clădi o carieră.
Foto: gsp.ro
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close