Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ramon Calderon şi-a dat demisia de la Real Madrid

Ramon Calderon şi-a dat demisia de la Real Madrid

Ramon Calderon şi-a dat demisia de la Real Madrid
Sursa foto: Ramon Calderon
16 Ian 2009   •   15:52

Cel mai titrat club de fotbal european din lume, Real Madrid, a rămas, vineri, fără preşedintele său, care şi-a depus demisia. Ramon Calderon, preşedintele din ultimii ani al albilor, a anunţat acest lucru în cadrul unei şedinţe a Comitetului Director.
Deşi Calderon nu lăsase, în nici un moment, impresia, că ar intenţiona să îşi prezinte demisia, vocile care l-au contestat au fost tot mai dese în ultima vreme. De asemenea, fostul preşedinte al clubului, Florentino Perez, a declarat că doreşte să se înscrie în alegerile pentru postul de preşedinte al clubului, care urmau să fie organizate, şi dacă nu demisiona Calderon, la sfârşitul acestui sezon. Ramon Calderon, devenit "frate de sânge" al lui Gigi Becali cu ocazia partidei Steaua - Real Madrid 1-4 din toamna lui 2006 din grupele Ligii Campionilor, a fost acuzat de către presa spaniolă de manipulare la cea mai recentă Adunare Generală a acţionarilor clubului.
În consecinţă, anunţă Mediafax, membrii comitetului de conducere ai grupării "blanco" i-au cerut acestuia să îşi prezinte demisia. Deşi a negat puternic acuzele care i s-au adus, spunând că nu ar recurge niciodată la manipulare, Calderon a realizat, se pare, că zilele îi sunt numărate la campioana Spaniei, renunţând la postul pe care îl ocupa.
Faptele de care Calderon a fost acuzat sunt foarte grave, ziarul Marca susţinând, cu probe foto, că acesta a infiltrat un număr de falşi acţionari (socios) la Adunarea Generală din 7 decembrie, când se punea în discuţie debarcarea preşedintelui clubului din capitala Spaniei. Aceştia au votat, bineînţeles, pentru Calderon, salvându-l de la demitere.
Ramon Calderon este preşedintele lui Real Madrid din 2006, când a fost ales de către cei care, acum, îl contestă puternic. El a venit cu promisiunea de a scoate "los Merengues" din criza de rezultate la care dusese aducerea multor jucători recunoscuţi mondial, dar preocupaţi mai puţin de fotbal decât de celebritate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Real Madrid demisie
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close