Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dayro Moreno, eroul "roş-albaştrilor" la Iaşi. Poli Iaşi - Steaua 0-2

Dayro Moreno, eroul "roş-albaştrilor" la Iaşi. Poli Iaşi - Steaua 0-2

Dayro Moreno, eroul "roş-albaştrilor" la Iaşi. Poli Iaşi - Steaua 0-2
Sursa foto: dayro moreno
18 Oct 2009   •   22:00

Columbianul Dayro Moreno a revenit în echipa Stelei în stil de mare campion. Dat la o parte la finalul sezonului trecut pentru atitudinea delăsătoare şi lipsa de implicare, Dayro a bifat primele sale minute în actualul sezon şi a marcat pentru Steaua imediat ce a intrat pe teren, în minutul 85, câştigând toate cele trei puncte pentru echipa sa în al 12-lea ceas. Szekely a mai găsit şi el răgazul să marcheze o dată şi Steaua s-a impus la Iaşi mult mai dificil decât o arată scorul.
Steaua a mers la Iaşi pentru a disputa ultimul meci al rundei şi cu posibilitatea de a egala la puncte Rapidul, ultima echipă de pe podiumul Ligii I. Misiunea nu era, însă, uşoară, întrucât antrenorul moldovenilor, Grigoraş, fiind mereu un adversar incomod pentru stelişti. Cu Dayro Moreno şi Mihăiţă Pleşan în premieră pe bancă în acest sezon şi Bogdan Stancu accidentat, Steaua a avut probleme în special în prima repriză şi ghinion în cea de-a doua, când bara a fost prietenul ieşenilor.
Poli Iaşi a fost echipa mai periculoasă în prima repriză, iar Bratu a trimis o lovitură de cap periculoasă, scoasă de Zapata. Bujor şi Miclea au trecut şi ei pe lângă gol, dar Zapata şi-a păstrat echipa la egalitate. În răstimp, în tribune fanii stelişti îşi continuau războiul cu Gigi Becali şi aruncau cu torţe în teren. Până la pauză, steliştii au fost şi ei periculoşi şi au avut chiar un gol anulat, înscris de Kapetanos din ofsaid după centrarea lui Nicoliţă.
Repriza secundă a fost mult mai bună pentru elevii lui Mihai Stoichiţă. Înghesuiţi în propriul careu în prima repriză, "roş-albaştrii" au făcut spectacol şi au lovit de două ori bara, prin Toja. Ocaziile se succedau cu rapiditate la poarta lui Brăneţ şi se părea că Steaua va mai bifa un meci fără gol. Salvarea a venit, însă, de unde era mai puţin probabil. Dayro Moreno, renegatul trimis în teren de Stoichiţă în ultimele minute, a primit o minge în afara careului şi a protejat bine, a intrat în careu şi l-a bătut din unghi pe Brăneţ cu un şut puternic la colţul lung. Era deja minutul 85, iar Steaua era salvată de cel mai hulit jucător al său.
Dayro nu este, însă, singurul jucător care s-a revanşat, deoarece şi Szekely, contestat la fiecare ocazie de patronul Becali, a trimis şi el un şut înşelător cu stângul în prelungiri, iar Brăneţ a scăpat mingea în poartă. Steaua învins cu 2-0 la Iaşi şi cumulează 18 puncte, la fel de multe ca Rapid şi cu două mai puţine decât CFR Cluj şi FC Timişoara.
Echipele trimise în teren:
Politehnica Iaşi: 1. Brăneţ - 77. Buta, 24. Straton, 28. Munteanu, 5. Pecnik - 8. Ignatov (21. Balde '67), 7. Bersnjak, 13. Cr. Bratu - 18. R. Miclea (9. Bâlbă '67), 11. Bujor (80. Croitoru '79), 10. Cr. Constantin. Antrenor: Petre Grigoraş.
Steaua: 1. Zapata - 4. Golanski (22. Pleşan '77), 24. Ghionea, 5. Rada, 32. Al. Filip (17. Baciu '46) - 7. Szekely, 14. Toja, 25. Onicaş, 16. Nicoliţă - 11. Surdu, 9. Kapetanos (10. Dayro Moreno '65). Antrenor: Mihai Stoichiţă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close