Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Patru fotbalişti de la FC Argeş, puşi sub sechestru. Argeşenii sunt îngropaţi în datorii (VIDEO)

Patru fotbalişti de la FC Argeş, puşi sub sechestru. Argeşenii sunt îngropaţi în datorii (VIDEO)

Patru fotbalişti de la FC Argeş, puşi sub sechestru. Argeşenii sunt îngropaţi în datorii (VIDEO)
Sursa foto: iulian tames
08 Dec 2009   •   19:57

Trei cluburi de fotbal argeşene, FC Argeş, Dacia Mioveni şi Internaţional Curtea de Argeş au fost luate în vizor de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş pentru datorii la stat, iar 12 fotbalişti care le aparţin au fost puşi sub sechestru asigurator. Decizia a fost luată după ce oficialităţile au observat că nu au ce alte bunuri să pună sub sechestru.
Datoria la Stat este o problemă pe care cluburile argeşene o au în comun. FC Argeş datorează 10.165.320 de lei, Dacia Mioveni trebuie să plătească 4.612.000 de lei în timp ce Internaţional Curtea de Argeş este obligată să găsească 1.550.000 lei. În aceste condiţii, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş a luat decizia să pună sub sechestru asigurator 12 jucători. Tameş, Milosevici, Mircea Stan şi Cazan, de la FC Argeş, Naoumi şi Yartey, de la Dacia Mioveni, şi Vlad, Chiricheş, Pârjol, Neagu, Răduţ şi Ciucur, de la Internaţional Curtea de Argeş sunt deja controlaţi de DGFP Argeş. Datoriile au survenit, comunică instituţia, în urma neplăţii integrale a impozitelor pe salariile jucătorilor. Cluburile au plătit doar 16 %, nivelul care se aplică la convenţiile civile, deşi acest caz nu se aplica la mulţi dintre jucători, care aveau contracte de muncă.
"Organele de control au constatat că există o diferenţă între suma virată la bugetul de stat şi suma datorată. În această situaţie, s-a luat măsura sechestrului asigurator. Deci este vorba de o măsură asiguratorie, stabilită pânãăla clarificarea situaţiei, nu de o executare. Noi putem pune sechestru asigurator pe conturi, dar şi pe mijloace fixe, obiecte de inventar, imobilizări. O parte dintre jucători apar în contabiltate ca imobilizări, au fost cumpăraţi pe bază de factură. Am cerut puncte de vedere la ANAF şi la minister dacă sunt contracte de muncă sau convenţii civile", a declarat Dorin Falcă, directorul adjunct al DGFP Argeş, potrivit Mediafax.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Arges International Curtea de Arges
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close