România a câştigat fără emoţii meciul amical cu Trinidad Tobago, scor 4-0

de M.T.    |    04 Iun 2013   •   22:53
România a câştigat fără emoţii meciul amical cu Trinidad Tobago, scor 4-0

Un hattrick al lui Ciprian Marica şi un autogol al adversarilor au adus echipei naţionale a României un succes fără emoţii în meciul amical cu Trinidad Tobago, disputat pe Arena Naţională din Bucureşti.

A fost cea de-a 83 partidă pe banca naţionalei pentru Victor Piţurcă, acesta egalându-l astfel pe Anghel Iordănescu în clasamentul all-time al antrenorilor care i-au pregătit pe tricolori.

Piţurcă nu s-a putut însă bucura foarte mult pentru performanţa reuşită, cu câteva ore înaintea meciului primind o condamnare cu suspendare în dosarul "Valiza".

Din fericire pentru tehnicianul naţionalei, elevii săi nu i-au dat mai multe motive de supărare, România impunându-se clar în faţa unui adversar ambiţios, dar, în acelaşi timp, limitat şi rudimentar.

În absenţa jucătorilor de la Steaua şi a lui Adrian Mutu, Piţurcă a trimis pe teren o echipă în care veteranii Lobonţ, Goian, Raţ, Costin Lazăr, Torje, Bogdan Stancu şi Marica au evoluat alături de Măţel, Găman, Nicolae Grigore şi debutantul Chiţu, de la Viitorul Constanţa.

Cei aproximativ 10.000 de spectatori care au asistat la meci au aşteptat o jumătate de oră pentru deschiderea scorului, Marica înscriind în minutul 30 din apropiere, după ce, iniţial, portarul oapeţilor reuşise să respingă mingea trimisă de atacantul român.Două minute mai târziu, Marica a făcut dubla şi a stabilit totodată rezultatul pauzei, cu un şut cu stângul din interiorul careului.În startul părţii secunde, Piţurcă a făcut mai multe schimbări, Hoban, aflat la debut în naţională, Dragoş Grigore, Luchin şi Grozav luându-le locul lui Goian, Nicolae Grigore, Măţel şi Chiţu, pentru ca, până la finalul întâlnirii, pe teren să intre şi Nistor şi Adrian Stoian, un alt jucător care a evoluat în premieră pentru România, cei înlocuiţi fiind Costin Lazăr şi Bogdan Stancu.

În minutul 49, fundaşul oaspeţilor, Cyrus, şi-a marcat un autogol spectaculos, lovitură de cap din marginea propriului careu, şi a dus scorul la 3-0, pentru ca rezultatul final să fie stabilit de Marica în minutul 82, după un corner executat de Torje.
  • Parteneri
    x close