Antena 3 CNN Sport Off Sport (P) La ce case de pariuri putem paria pe eSports?

(P) La ce case de pariuri putem paria pe eSports?

(P) La ce case de pariuri putem paria pe eSports?
24 Mai 2018   •   11:05

eSports (sporturi electronice) este denumirea generică pentru jocurile pe calculator practicate de jucători profesioniști sau de echipe de jucători profesioniști, în competiții dotate cu premii.

Oricine este pasionat de jocuri de calculator poate ajunge într-o echipă de eSports, cu condiția să fie foarte bun. În schimb, nu trebuie să fii cel mai tare ca să câștigi bani la pariuri jucând pe această nișă.

Jocurile video cel mai des întâlnite în competiții se împart în trei categorii principale:

1. Fighting games (jocuri de luptă). În această categorie se încadrează jocuri gen Mortal Kombat, Street Fighters. Ele nu sunt prezente, în acest moment, în ofertele caselor de pariuri online care funcționează legal în România.

2. FPS (First Person Shooter). Cel mai popular joc tip shooter este Counter-Strike Source: Global Offensive. Așa cum vei vedea mai jos, poți paria pe numeroase competiții de „Counter”. Un alt joc First Person Shooter este Battlefield, pe care nu l-am văzut la pariuri.

3. Real Time Strategy (strategie în timp real). Reprezentantul acestei categorii este Star Craft, pe care se poate paria și în țara noastră. În ofertele operatorilor de jocuri de noroc la care au acces românii există Star Craft și Star Craft 2.

4. Sports Games. Cu siguranță, FIFA este cel mai cunoscut joc de sport de pe calculator. În fiecare an, se vând milioane de DVD-uri în mai puțin de o săptămână de la lansarea noii ediții. FIFA nu se regăsește în oferta caselor de pariuri online.

5. MOBA (Multiplayer Online Battle Arena Games). Din această categorie fac parte jocurile care bat recordul ca participare și vizualizări pe Twitch, canalul specializat pe transmisiunea evenimentelor eSport. Este vorba despre League of Legends și Dota 2, care, în același timp, atrag și cei mai mulți pariori.

România, reprezentată de Nexus Gaming, a luat locul 2 la campionatul mondial organizat de International eSports Federation. Competiția a avut loc în (Busan, Coreea de Sud), iar echipa de Counter Strike: Global Offensive a întâlnit în finală echipa ce a reprezentat Rusia.

Campionatul Mondial din Busan 2017 a fost cea de-a noua ediţie, în care 455 de participanţi din 39 de ţări au concurat cu echipe la trei dintre cele mai populare jocuri: Counter Strike: Global Offensive, League of Legends şi Tekken 7.

Casele de pariuri de top la care poți paria pe sporturi electronice

BETANO

Counter Strike: GO – ECS, SL I-League, ESEA Global Challenge, ESL Brazil, BLAST Pro Series, X_BET.co Invitational, SL I-League Qualifiers, GOCASE Challange, GG.BET Ascensao

League of Legends: Campionatul Mondial, Md-Season Invitational, LDL Spring Play-offs

Dota 2: The International, GESC Thailand Minor, ESL One Birmingham, Changsha Major, China Supermajor

Overmatch: Contenders

Starcraft2: GSL

Starcraft: Afreeca Starleague

NETBET

Brazilia – GO ESL Brazil

China – League of Legend: Development League; Dota 2: MDL Changsha, China Supermajor

Coreea de Sud - Starcraft 2 Global League

Danemarca - League of Legends Championship

International – Dota 2 ESL One, Dota 2 GESC, Counter Strike: GO ESL Pro League, Heroes of the Storm: Global Championship, League of Legends Mid Season Invitational, Counter Strike: GO Blast Pro Series, Counter Strike: GO GOCASE Challenge, Counter Strike: GO Balkan Pro League, Starcraft BroodWar Afreeca Starleague, Overwatch Contenders, Counter Strike: GO Thunderpick International, Counter Strike: GO GG.BET Ascensao, Startcraft 2 Underdogs, Counter Strike: GO X-BET Invitational, Warcraft 3 Afreeca League, Counter Strike: GO StarSeries I-League Qualifiers, Counter Strike: GO Adrenaline Qualifiers.

UNIBET

Conter Strike: GO Adrenaline Cyber League, Balkan League, BLAST Pro Series, GG:BET Ascensao, GOCASE Challenge, StarSeries&i-League, X-Bet.co Invitational

Dota 2: China Supermajor, ESL One Birmingham, GESC, MDL Changsha Major

League of Legends: Mid-Season Invitational

Overwatch: Contenders

Starcraft2: Global League

WINMASTERS

Dota 2: ESL One, GESC, MDL Changsha, China Supermajor

Counter-Strike: GO ESL Pro League, ESL Brazil, Blast Pro Series, GOCASE Challenge, Balkan Pro League, Thunderpick Invitational, GG.BET Ascensao, X-BET Invitational, StarSeries I-League Qualifiers, Adrenaline Qualifiers

Starcraft: BroodWar Afreeca Starleague

Starcraft 2: Global League, Underdogs

Warcraft3: Afreeca League

League of Legends: Development League, Mid-Seaon Invitational, Campionatul Danemarcei,

Heroes of Storm: Global Championship,

Overmatch: Contenders,

ADMIRAL

Counter Strike: GO Adrenaline Cyber League, Balkan League, BLAST Pro Series, GG:BET Ascensao, GOCASE Challenge, StarSeries&i-League, x-Bet.co Invitational

Dota 2: China Supermajor, ESL One Birmingham, GESC, MDL Changsha Major,

League of Legends: Mid-Season Invitational

Overmatch: Contenders

Starcraft2: Global League

Înainte de a paria, te sfătuiesc să încerci la rândul tău aceste jocuri, pentru a înțelege mai bine despre ce e vorba și a avea, astfel, mai multe șanse de câștig.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close