Antena 3 CNN Sport Off Sport Patru medalii aduse de militarii români de la Jocurile Invictus. Eroii, primiți de ministrul Apărării la revenirea în țară

Patru medalii aduse de militarii români de la Jocurile Invictus. Eroii, primiți de ministrul Apărării la revenirea în țară

Patru medalii aduse de militarii români de la Jocurile Invictus. Eroii, primiți de ministrul Apărării la revenirea în țară
de M.Z.    |    02 Oct 2017   •   14:54

UPDATE 14.54 - Eroii Invictus au fost primiți, luni, la revenirea în țară de la Toronto, de ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Pe sportivii români care au luat parte la Jocurile Invictus de la Toronto îi puteţi întâlni luni seară în emisiunea Danei Grecu. 

De la ora 19, "La ordinea zilei", "Invincibilii" vor spune spectatorilor Antena 3 povestea primei participări româneşti la competiţia internaţională dedicată militarilor răniţi în teatrele de operaţiuni.

----------------------------

Știrea inițială 09.25

Echipa care a reprezentat România la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto s-a întors acasă cu patru medalii, printre care una de aur obţinută la proba de tir cu arcul.

La sosire pe aeroport, sportivii au fost aşteptaţi de familii, dar şi de ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor şi de şeful statului major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă. 

La prima participare, echipa României s-a întors cu o medalie de aur, una de argint şi două de bronz de la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto.

Cu ochii în lacrimi, Ionuţ Butoi a povestit experienţa trăită la Toronto, dar şi bucuria că a reuşit să vină acasă cu o medalie în proba individuală de tir cu arcul. 

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, are planuri mari pentru sportivii de la Invictus: ”MApN va sprijini echipa să participe în Australia, dar până acolo îi vom sprijini să poată să se antreneze în condiții foarte bune, să le rezolvăm toate doleanțele pe care le au”.

Arcaşii de aur ai României au concurat cu echipamente cumpărate din donaţii de "Asociaţia Povestaşii", după ce Adrian Măniuţiu şi Adrian Ursu au pedalat alături de mulţi prieteni peste 2.000 de kilometri. 

Chiar şi preşedintele Klaus Iohannis s-a urcat pe bicicletă pentru acest proiect. În palmaresul naţionalei României, la prima participare la jocurile Invictus, se mai află deja alte două medalii de bronz la canotaj în sală şi atletism 1.500 de metri.

×
Subiecte în articol: Mihai Fifor invictus Klaus Iohannis
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close