Antena 3 CNN Sport Off Sport Patru membri ai FRB, audiaţi la DNA în dosarul privind organizarea Galei "Campion pentru România"

Patru membri ai FRB, audiaţi la DNA în dosarul privind organizarea Galei "Campion pentru România"

Patru membri ai FRB, audiaţi la DNA în dosarul privind organizarea Galei "Campion pentru România"
Sursa foto: Foto: blogs.greenville.edu
30 Oct 2012   •   13:18

Patru membri ai Biroului Federal al Federaţiei Române de Box (FRB) s-au prezentat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiaţi în dosarul privind organizarea, la Bucureşti, a Galei "Campion pentru România", la care a boxat Lucian Bute, informează Agerpres.
   
DNA efectuează cercetări privind posibile fapte de corupţie la sesizarea Departamentului de Lupta Antifraudă (DLAF).
   
La DNA, au ajuns marţi pentru a da declaraţii Titi Tudor, fost antrenor al lotului naţional de box, Marian Simion, fost pugilist, Fănel Trandafir, vicepreşedintele FRB şi Adrian Lăcătuş.
   
Doi dintre aceştia au declarat că pe citaţie nu era menţionată calitatea în care au fost chemaţi la DNA. De asemenea, ei au susţinut că nu au cunoştinţă ca Biroul Federal să fi acordat dreptul de exclusivitate a organizării evenimentului firmei deţinute de preşedintele FRB, Rudel Obreja.
   
Titi Tudor a subliniat că nu a ştiut că firma care s-a ocupat de organizarea galei este a preşedintelui FRB şi că dacă cineva ar fi produs 'vreo problemă', acela nu poate fi decât Obreja.
   
DNA a confirmat că a primit sesizarea DLAF având ca obiect un contract intitulat ''promovarea României ca destinaţie turistică şi a bradului turistic naţional, cu prilejul desfăşurării Galei internaţionale de box profesionist''. 
   
"DLAF a transmis către DNA o sesizare având ca obiect un contract intitulat ''promovarea României ca destinaţie turistică şi a bradului turistic naţional, cu prilejul desfăşurării Galei internaţionale de box profesionist''.

Având în vedere stadiul cercetărilor, în acest moment, informaţii suplimentare nu sunt publice, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public', arată DNA într-un răspuns la solicitarea Agerpres.

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close