Antena 3 CNN Timp liber Film Un film de animație produs de Disney-Pixar, interzis în 14 țări. Scena considerată de neacceptat

Un film de animație produs de Disney-Pixar, interzis în 14 țări. Scena considerată de neacceptat

Un film de animație produs de Walt Disney-Pixar a fost interzis în 14 țări asiatice din cauza unei scene în care două personaje de sex feminin se sărută.

Un film de animație produs de Disney-Pixar, interzis în 14 țări. Scena considerată de neacceptat
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    14 Iun 2022   •   11:22

Chris Evans, starul Captain America, interpretează personajul tânărului Buzz Lightyear în filmul prezentat ca fiind „povestea definitivă a originilor", în timp ce Uzo Aduba o interpretează pe Alisha Hawthorne, care apare pe ecran sărutându-și partenera. 

Acesta este motivul pentru care filmul, în care apare un sărut între două persoane de același sex, a fost interzis în 14 țări din Asia. 

Reprezentanții Emiratelor Arabe Unite au anunțat, prin intermediul Biroului de reglementare a mass-mediei din cadrul Ministerului Tineretului și Culturii, că filmul nu va avea premiera în această țară atunci când va fi lansat joi. 

Biroul a stabilit că filmul „nu este autorizat pentru proiecție publică" din cauza „încălcării standardelor de conținut mediatic ale țării". 

„Biroul confirmă faptul că toate filmele proiectate în cinematografele din țară sunt supuse unui control și unei evaluări înainte de data proiecției pentru public, pentru a asigura siguranța conținutului difuzat în conformitate cu clasificarea corespunzătoare vârstei", au precizat reprezentanții biroului fără a arăta care este încălcarea vizată. 

Emiratele Arabe Unite incriminează relațiile între persoane de același sex, la fel ca alte câteva națiuni din Orientul Mijlociu. 

Printre alte țări care refuză să difuzeze filmul se numără Arabia Saudită, Egipt, Indonezia, Malaezia și Liban, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: Disney
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close