Antena 3 CNN Timp liber Fun Recorduri în lume: Japonia - cel mai mare grup muzical, Chile - cel mai înalt turn din piese Lego

Recorduri în lume: Japonia - cel mai mare grup muzical, Chile - cel mai înalt turn din piese Lego

Recorduri în lume: Japonia - cel mai mare grup muzical, Chile - cel mai înalt turn din piese Lego
Sursa foto: Foto: Antena 3
14 Noi 2010   •   15:29

Cel mai mare grup muzical din lume este din Japonia şi cuprinde 200 de membri. Trupa a intrat în Cartea Recordurilor şi este un adevărat fenomen în Japonia. Şi chilienii au cu ce să se mândrească. Tocmai au fost anunţaţi că deţin recordul mondial pentru cel mai înalt turn construit în întregime din piese Lego.

AKB48 a devenit peste noapte cea mai populară trupă din Japonia. Criticii spun că reprezentanţii formaţiei au urmat o reţetă simplă: au pus 200 de fete să cânte împreună. Producătorul nu se mulţumeşte însă cu atât.

Primul lor single s-a vândut în 500 de mii de exemplare, în prima săptămână de la lansare.

Nu la fel de spectaculos, dar atras atenţia a mii de oameni. Este vorba despre ultimul record stabilit în Chile: un turn construit în întregime din Lego, înalt de peste 31 de metri. Ultima piesă a turnului a fost pusă de fostul mare fotbalist chilian, Ivan Zamorano.

În numai trei zile, sute de copii din capitala Santiago de Chile au reuşit să doboare precedentul record stablit în august în Germania.

 


×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close