Antena 3 CNN Timp liber Turism Vizitează castelul și biserica Agia Mavra din Lefkada

Vizitează castelul și biserica Agia Mavra din Lefkada

Vizitează castelul și biserica Agia Mavra din Lefkada
12 Aug 2014   •   15:59
Frumoasa Lefkada, a patra dintre cele șapte insule din Marea Ionică, te impresionează de la prima vedere prin separarea de continent prin canalul Drepanos, lat de 50 de metri.

Vizitează această insulă grecească și te vei putea bucura de o climă blândă care-ți va permite explorarea plajelor lungi, a munților spectaculoși, a cascadelor mărețe, a satelor tradiționale și a culturii bogate a insulei.

Istoria Castelului Agia Mavra

Unul dintre cele mai importante obiective ale insulei Lefkada este Castelul Agia Mavra, cunoscut și sub numele de Santa Maura, care este situat chiar lângă canalul Drepanos, la o distanță de doar 1.2 km de capitala Hora.

Construit în anul 1300 de catre sicilianul Ioannis Orsini, principalul scop al castelului era de a proteja localnicii de pirați și alți dușmani. De-a lungul timpului, Agia Mavra a suferit modificări aduse de numeroasele popoare care s-au perindat pe insulă, iar astăzi este foarte bine conservat.

Explorează și admiră


În interiorul zidurilor maiestuosului castel se găsește biserica Agia Mavra, ridicată în secolul al XV-lea de Helen Palaiologina în cinstea Santa Maura, care protejează insula de furtuni. După ce turcii au ocupat insula, biserica a devenit moschee, iar aceștia au construit și podul care lega castelul de oraș, din care astăzi se mai pot vedea ruinele.

În anul 1500, venețienii au restaurat castelul, iar în 1684 au plasat deasupra porții un leu, simbol al Veneției, care nici el nu prea mai este vizibil în ziua de azi. Distrusă de incendiul din 1888, fortareața a servit dupa renovare ca tabără de refugiați, iar problemele au continuat să apară.

În timpul celui de-al doilea Război Mondial, acesta a fost distrus de bombele atacurilor italiene, însă astăzi încă poți admira un frumos monument reconstruit, iar în timpul sezonului estival poți lua parte la diversele evenimente culturale organizate aici.

 

Geanina Ichim

Sejur Grecia Lefkada

Hotel Posidonio 3*- de la 155 EUR + 329 RON /persoana, transport cu autocarul, 6 nopti de cazare cu mic dejun, asistenta turistica, transferuri. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close