Antena 3 CNN Travel Balmoral, castelul preferat al Familiei Regale a Marii Britanii, poate fi vizitat

Balmoral, castelul preferat al Familiei Regale a Marii Britanii, poate fi vizitat

Regele Charles a permis deschiderea pentru public a castelului Balmoral, pentru prima dată în istorie.

Balmoral, castelul preferat al Familiei Regale a Marii Britanii, poate fi vizitat
Sursa foto: Facebook.com| Paul Gilbert
de Diana Scarlat    |    05 Apr 2024   •   10:34

Un nou loc perfect de vizitat, în Marea Britanie, este Castelul Balmoral - „mult iubita şi celebra reședință din Highlands” a Familiei Regale. Castelul a fost construit în regiunea Aberdeenshire, din Scoția, de Regina Victoria şi Prinţul Albert. De la finalizarea sa, în 1855, accesul la interiorul Castelului Balmoral a fost restricționată publicului, până în prezent. „Pentru prima dată în istorie, suntem încântați să anunțăm lansarea tururilor private ale castelului interior - The Balmoral Experience”, anunță site-ul oficial al castelului.

Pentru tururile ghidate care vor fi organizate în perioada 1 iulie – 4 august, biletele s-au epuizat în 24 de ore. Prețul unui bilet pentru un tur ghidat în interior a fost de 100 de lire sterline (127 de dolari) sau de 150 dacă la acesta se adăuga ceaiul de la ora 5:00. Au fost scoase la vânzare 40 de bilete pentru fiecare zi. Înainte de această deschidere istorică a castelului pentru publicul larg se puteau vizita doar sala de bal şi terenurile care înconjoară monumentul.

Tururile vor avea loc înainte de sosirea Familiei Regale a Marii Britanii la castel, pentru vacanţa de vară și vor fi limitate la 10 persoane, iar vizitatorilor li se promite „o călătorie istorică prin câteva dintre frumoasele încăperi ale Castelului Balmoral” şi şansa de a „călători în timp”, de la epoca victoriană până în zilele noastre.

Aberdeenshire este una dintre cele 32 de subdiviziuni de ordin întâi ale Scoției. Proprietatea Familiei Regale a fost cumpărată de Prințul Consort Albert, soțul reginei Victoria, devenind reședința de vară preferată a familiei, transmisă din generație în generație și extinsă, în prezent, la 260 kilometri pătrați. Castelul Balmoral este locul în care a murit Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Pe site-ul oficial al castelului sunt afișate și conacele, cabanele sau vilele în care se pot caza turiștii care vor să petreacă o vacanță în această zonă. Camerele nu sunt disponibile în perioada în care Familia Regală își petrece vacanța la castel, dar se pot închiria în restul anului. De exemplu, Colt Cottages sunt situate în imediata apropiere a Castelului Balmoral, disponibil pentru închiriere numai până la sfârșitul lunii martie 2024.

Rezervările la Colt Cottage se fac de sâmbătă până sâmbătă, iar căsuțele sunt disponibile pe tot parcursul anului, cu excepția unor săptămâni în timpul vizitei regale. Sunt căsuțe semi-decomandate, cu un singur etaj, cu un hol de intrare comun, capacitatea maximă fiind de cinci persoane pentru fiecare căsuță. Detaliile despre spațiile de cazare disponibile pentru închiriere în apropierea reședinței regale sunt disponibile pe site-ul oficial al castelului.

×
Subiecte în articol: Balmoral
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close