Antena 3 CNN Actualitate Ambasada SUA, afacerea secolului cu Puiu Popoviciu

Ambasada SUA, afacerea secolului cu Puiu Popoviciu

Ambasada SUA, afacerea secolului cu Puiu Popoviciu
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Aug 2017   •   08:27

Dezvăluire-bombă a Jurnalului Naţional, în ediţia de astăzi, despre ambasada Statelor Unite la Bucureşti, chiriaşa lui Popoviciu. Oficialii americani au închiriat patru hectare din terenul aferent Fermei Bănesa cu doi dolari pe an metrul pătrat. Contractul a fost semnat pe o perioadă de 99 de ani, în anul 2006, când suspiciunea că afaceristul a pus mâna ilegal pe sute de hectare de teren din nordul Capitalei era deja publică.

Pe 23 august 2006 Firma controlată de Puiu Popoviciu, Băneasa Investment, a decis să închirieze 40.000 de metri pătraţi ambasadei americane, conduse pe atunci de Nicolas Taubman. Convenţia a fost încheiată pe o perioadă de 99 de ani, la un preț de 8 milioane de dolari, fără TVA.

Prețul chiriei pentru americani a fost stabilit la doi dolari pe an, până în anul 2105, deşi rechizitoriul DNA arată că prețul în zonă la acea dată era de 150 de dolari pe metru pătrat, scrie jurnalul Naţional.

”Ambasada SUA, ori de câte ori un om politic din România i se părea cuiva că a făcut ceva, sărea până în cer! Comunicate periculoase! Cum? Deci dacă suspiciunea de fraudă exista, cum a făcut contractul ăsta cu domnul Popoviciu şi ai săi?”, a spus europarlamentarul Mircea Diaconu.

Mai multe informații aflați din ediția de azi a publicației Jurnalul Național.

 

 

 

 

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close