Antena 3 CNN Actualitate Au spart contul de Facebook al unui adolescent iar ceea ce a urmat i-a băgat la pușcărie. Avertismentul polițiștilor pentru toți tinerii

Au spart contul de Facebook al unui adolescent iar ceea ce a urmat i-a băgat la pușcărie. Avertismentul polițiștilor pentru toți tinerii

Au spart contul de Facebook al unui adolescent iar ceea ce a urmat i-a băgat la pușcărie. Avertismentul polițiștilor pentru toți tinerii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Mai 2017   •   17:02

Trei tineri, bănuiți de poliţiştii băcăuani de săvârşirea infracţiunii de şantaj, au fost reţinuți pentru 24 de ore.

Tinerii, de 17 și 18 ani, au reușit să acceseze contul de Facebook al unui tânăr de 18 ani, din Bacău, de unde au preluat diverse fotografii și filmulețe. Ulterior, pentru a nu le face publice, i-au pretins victimei diverse sume de bani, scrie deșteptarea.ro.

Acum, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău cu propuneri legale.

Recomandările agenților de la Inspectoratul de Poliție Județean Bacău:

Fiți prudenţi în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care învațați ori locul de muncă.

Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le și cunoașteți în realitate.

Nu acceptați niciodată să vă întâlniți direct cu o persoană cunoscută pe Internet – oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt şi astfel puteți deveni victima traficului de persoane sau a altor întâmplări tragice.

Manifestați atenţie în utilizarea reţelelor de socializare. Este de preferat să restricţionați accesul la acestea, astfel încât să poată fi vizualizate doar de către prieteni.

Evitați postarea pe Internet a fotografiilor personale.

×
Subiecte în articol: santaj Facebook
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close