Antena 3 CNN Actualitate Balerină la Opera Națională, vaccinată cu AstraZeneca: ”Am fost resuscitată. Mi-am revenit greu după ce m-am înnegrit!”

Balerină la Opera Națională, vaccinată cu AstraZeneca: ”Am fost resuscitată. Mi-am revenit greu după ce m-am înnegrit!”

Antena 3 a prezentat, vineri, mai multe mărturii ale unor pacienții vaccinați cu serul AstraZeneca, pacienți care au avut reacții adverse grave, unii dintre ei chiar și la o perioadă lungă de timp după imunizare.

Balerină la Opera Națională, vaccinată cu AstraZeneca: ”Am fost resuscitată. Mi-am revenit greu după ce m-am înnegrit!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    12 Mar 2021   •   12:44

Unul dintre acești pacienți este Beatrice Șerbănescu, balerină la Opera Națională. Femeia povestește că a avut nevoie chiar de resuscitare după vaccinare, în ciuda faptului că nu a fost vaccinată cu o doză din lotul cu probleme. 

”La 28 de ore de la vaccin, am avut o reacție foarte urâtă! Cu pierderea conștienței aproape un minut, având pulsul 40. Noroc că soțul meu, care este medic, era acasă și mi-a făcut resuscitare în adevăratul sens al cuvântului. 

Mi-am revenit destul de greu după ce m-am înnegrit.

În continuare nu am o stare foarte bună. Am avut de la vaccin cefalee, inapetență, stare de moleșeală...

Întrebarea este ce fac în acest caz. Pentru că îmi este frică să mai fac rapelul, și, cu toate acestea, am fost de acord și mi-am asumat vaccinarea. Adică sunt pro vaccin”, a povestit Beatrice Șerbănescu, în exclusivitate la Antena 3. 

Femeia spune că se mai gândește dacă își va administra și rapelul. 

Nu sunt convinsă! Sincer! Eu am făcut și analize înainte de vaccin, sunt cu analizele la zi, nu am nicio boală cronică, sunt sănătoasă clinic. După reacție, nu știu ce să spun!” 

”Este normal ca o persoană care trece printr-un astfel de episod să fie îngrijorată”

Pe de altă parte, Gindrovel Dumitra, președintele grupului de vaccinologie, suține că nu este obligatoriu ca persoanele care au avut efecte adverse după prima doză să aibă și după cea de-a doua. 

În afară de această sincopă, sau leșin, ce s-a întâmplat în cazul doamnei la 28 de ore distanță de la vaccin, celelalte semne, adică cefaleea, inapetența, sunt semne pe care le-au relatat foarte multe persoane. Dar apariția unei sincope după vaccin, încă nu am auzit a fi relatată, dar este una dintre reacțiile pe care le luăm în calcul.

Cu toții ne dorim siguranță și este normal ca o persoană care trece printr-un astfel de episod să fie îngrijorată. Ce pot să liniștesc eu în acest moment este că această reacție a fost una singură, nu am auzit încă o altă reacție de sincopă, și al doilea element este că în studiile clinice care se referă la vaccinul AstraZeneca este că reacția la cea de-a doua doză au fost mult mai puține decât la prima administrare”, a declarat Gindrovel Dumitra, președintele grupului de vaccinologie, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: vaccin astrazeneca
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close