Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Să ieşim din ipocrizie! Statul nu poate fi corupt de unul singur! Trebuie să aibă un partener

Băsescu: Să ieşim din ipocrizie! Statul nu poate fi corupt de unul singur! Trebuie să aibă un partener

Băsescu: Să ieşim din ipocrizie! Statul nu poate fi corupt de unul singur! Trebuie să aibă un partener
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Dec 2011   •   11:34
Statul nu poate fi necompetitiv sau corupt singur, ci are un partener, iar acesta este mediul privat, susţine preşedintele Băsescu. Responsabilitatea trebuie împărţită şi asumată de ambele părţi, a adăugat liderul României, prezent la lansarea Raportului privind competitivitatea României.

"Competitivitatea unei ţări nu poate fi dată numai de Guvern şi administraţie. Sectorul privat este parte a indicatorilor de competitivitate a unei ţări", a declarat preşedintele Băsescu, citat de Mediafax.


Potrivit preşedintelui, corupţia ţine de două părţi, iar responsabilitatea eşecurilor trebuie "împărţită şi asumată".

Traian Băsescu a arătat că un funcţionar nu poate fi corupt dacă nu există cineva care să dea mită, la fel cum un minister nu poate plăti cu 50% mai mult pentru un contract dacă nu există un consultant care să facă o expertiză în acest sens.

"Să ieşim din ipocrizie. Dacă există corupţie, singur statul nu poate fi corupt, are un partener. Statul nu poate fi singur neperformant. Are un partener şi acesta este economia privată", a susţinut preşedintele Băsescu.
 




×
Subiecte în articol: coruptie
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close