Antena 3 CNN Actualitate Cultură O sculptură realizată de Constantin Brâncuşi, vândută cu preţul record de 71 de milioane de dolari

O sculptură realizată de Constantin Brâncuşi, vândută cu preţul record de 71 de milioane de dolari

O sculptură realizată de Constantin Brâncuşi, vândută cu preţul record de 71 de milioane de dolari
de S.T.    |    16 Mai 2018   •   08:47

O sculptură din bronz realizată de Constantin Brâncuşi în 1932, care reprezintă un portret stilizat al lui Nancy Cunard, a fost vândută cu 71 de milioane de dolari (comisioane şi taxe incluse) la o licitaţie organizată marţi de casa Christie's la New York şi a stabilit un nou record de preţ pentru o creaţie a artistului român, informează ediţia online a cotidianului american The New York Times.

Constantin Brâncuşi, născut în România şi care a lucrat apoi la Paris, este considerat cel mai inovator şi mai influent sculptor de la începutul secolului al XX-lea. În iulie, Muzeul de Artă Modernă din New York va vernisa o expoziţie dedicată artistului român, care prezintă 11 opere de artă ale sale, aflate în posesia instituţiei americane.

Opera de artă a fost achiziţionată de doi colecţionari în anul 1955, pentru suma de 5.000 de dolari. Sculptura vândută marţi seară a fost scoasă la licitaţie de cei trei copii ai colecţionarilor americani Elizabeth şi Frederick Stafford.

×
Subiecte în articol: Constantin Brancusi sculptura licitatie
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close