Antena 3 CNN Actualitate Cuvintele pe care PSD vrea să le interzică

Cuvintele pe care PSD vrea să le interzică

Cuvintele pe care PSD vrea să le interzică
Sursa foto: Foto: Liviu Dragnea/Facebook
23 Oct 2017   •   12:08
Parlamentarii PSD vor să sancţioneze discursurile publice în care sunt folosite cuvintele „penali“ şi „puşcăriabili“ prin modificarea Codului Penal. Ba, mai mult, sub motivul încălcării prezumţiei de nevinovăţie, aceştia vor să ceară şi măsuri reparatorii.

Citeste mai mult: adev.ro/oy98xx

Parlamentarii PSD vor să sancţioneze discursurile publice în care sunt folosite cuvintele „penali“ şi „puşcăriabili“ prin modificarea Codului Penal.

Întreaga discuţie a plecat de la o declaraţie făcută de preşedintele Klaus Iohannis săptămâna trecută, potrivit Adevărul.

„Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând al funcţiilor statului. Nimic împotriva persoanelor fizice, dar în politică nu funcţionează prezumţia de vinovăţie ca în justiţie“, afirma Iohannis înainte de a accepta nominalizările a trei noi miniştri propuşi de premierul Mihai Tudose.

Tema catalogării politicienilor cu probleme penale a fost readusă în atenţia publică de deputatul PSD Ioan Dîrzu, cel care a cerut formaţiunii sale să aplice o directivă europeană privind prezumţia de nevinovăţie, chiar înainte de votul din şedinţa în care Rovana Plumb a scăpat de urmărirea penală în dosarul Belina.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close