Antena 3 CNN Actualitate Decizia Curţii Constituţionale privind revocarea procurorului şef al DNA a fost publicată în Monitorul Oficial

Decizia Curţii Constituţionale privind revocarea procurorului şef al DNA a fost publicată în Monitorul Oficial

Decizia Curţii Constituţionale privind revocarea procurorului şef al DNA a fost publicată în Monitorul Oficial
07 Iun 2018   •   23:40

Decizia Curţii Constituţionale, care a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedinte, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, şi a stabilit că preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial, la câteva ore după ce CCR a publicat pe site-ul instituţiei motivarea acestei decizii.

"Constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Definitivă şi general obligatorie", este decizia luată de Curtea Constituţională în 30 mai şi publicată joi seară în Monitorul Oficial.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial la câteva ore de la publicarea motivării pe site-ul Curţii Constituţionale, scrie News.ro.

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Monitorul Oficial
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close