Antena 3 CNN Actualitate Decizie CCR: Kovesi ar putea fi obligată să vină la Comisia de anchetă a prezidențialelor din 2009

Decizie CCR: Kovesi ar putea fi obligată să vină la Comisia de anchetă a prezidențialelor din 2009

Decizie CCR: Kovesi ar putea fi obligată să vină la Comisia de anchetă a prezidențialelor din 2009
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Iun 2017   •   13:51

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar putea fi obligată să vină în Parlament, la Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențile din 2009, potrivit unei informări a Curții Constituționale.

Sesizarea depusă de PNL și USR pe modificările aduse Regulementului din Camera Deputaților și Senat a fost respinsă de judecătorii Curții Constituționale.

Principala modificare adusă Regulamentului prevede obligativitatea oricărei persoane de a se prezenta în fața unei comisii parlamentare de anchetă.

Membrii comisiei i-au trimis Laurei Kovesi încă de marți o a doua invitaţie, însă şefa DNA nu a răspuns în niciun fel până la această oră.

Pe 20 iunie, ar urma să fie prezent în faţa comisiei şi Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI. 

Florian Coldea ar pregăti o scrisoare pentru Comisia de anchetă parlamentară.

Primul care a fost audiat de parlamentari a fost Dan Andronic, cel care a făcut dezvăluiri despre întâlnirea şefilor serviiciilor secrete în locuinţa lui Gabriel Oprea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close