Antena 3 CNN Actualitate Directorul INFP, anunț alarmant privind un viitor cutremur în România. Detaliul criminal mai puțin cunoscut de români

Directorul INFP, anunț alarmant privind un viitor cutremur în România. Detaliul criminal mai puțin cunoscut de români

Directorul INFP, anunț alarmant privind un viitor cutremur în România. Detaliul criminal mai puțin cunoscut de români
Sursa foto: foto: Antena 3
18 Oct 2017   •   15:20

Constantin Ionescu, director general al Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a transmis un mesaj îngrijorător în cadrul forumului pe tema riscurilor catastrofale.

Potrivit lui directorului INFP, companiile care furnizează gaze naturale în clădiri își pot instala un sistem însă niciun reprezentant al acestora nu a venit la Institutul pentru Fizica Pământului (INFP) pentru un asemenea demers, în condițiile în care, la cutremurul din 1977, peste 60% dintre victime au murit din cauza exploziilor și a efectelor secundare, scrie A1.ro.

"Companiile care furnizează gazul în clădiri pot să își instaleze un sistem, dar nu a venit niciun reprezentant al acestor companii să încerce să protejeze populația la cutremur pentru explozii de gaz. La cutremurul din '77, peste 60% dintre victime au decedat din cauza exploziilor și efectelor secundare", a spus Ionescu.

El a precizat că INFP oferă obligatoriu servicii pentru monitorizarea barajelor, dar Hidroelectrica și Apele Române nu sunt interesate să-și monitorizeze construcțiile.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close