Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Decizia care cutremură Palatul Victoria. Statul român are de plătit sume uriașe!

Exces de putere: Decizia care cutremură Palatul Victoria. Statul român are de plătit sume uriașe!

Exces de putere: Decizia care cutremură Palatul Victoria. Statul român are de plătit sume uriașe!
Sursa foto: Foto: Antena 3
11 Aug 2017   •   21:36

Oana Stancu Zamfir a dezvăluit, la Exces de putere, că statul român trebuie să plătească sume uriașe angajaților din Ministerul de Interne care au ieșit la pensie începând cu 2010, fie ca au împlinit sau nu vârsta de pensionare sau nu, și care ar fi trebuit să primească, potrivit legii, un bonus de pensionare.

Legea a fost însă suspendată în 2010, însă mai multe decizii ale instanțelor din România arată că plata indemnizațiilor trebuie făcută. Mai mult, o decizie CEDO arată că legea nu ar fi trebuit suspendată inițial.

Astfel, statul e bun de plată pentru 30 de mii de pensionari din MAI, suma totală ridicându-se la echivalentul salariilor a 130 de mii de angajați din MAI pe un an de zile. E vorba de drepturile bănești, dobânda, actualizare cu rata inflației și, în unele cazuri, cheltuielile de judecată.

Deși legea prevede ca angajații MAI să iasă la pensie nu mai devreme de 45 de ani, cu 25 de ani vechime în câmpul muncii, există și excepții.

Una dintre este Irina Alexe, care s-a pensionat la 42 de ani și se bucură de un venit la care mulți doar visează. Și are încă de încasat sume de ordinul zecilor de mii de euro de la stat.

Cazul lui Marian Șerban - fost angajat MAI cu aproape 30 de ani vechime în sistem

 


 

×
Subiecte în articol: pensie Exces de putere
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close