x close

Fii alături de noi!

Cum erau pedepsiți în comunism bucureștenii care refuzau să cureţe zăpada

de A.M.P   •   04 Ian 2016   •   12:56
Cum erau pedepsiți în comunism bucureștenii care refuzau să cureţe zăpada 482
Foto: pixabay.com
În urmă cu zeci de ani, locuitorii Bucureştiului care nu voiau să îşi deszăpezească trotuarele din faţa imobilelor în care locuiau erau pedepsiţi de autorităţi în spiritul dictaturii comuniste.

În iarna anului 1945, atunci când în Bucureşti ninsese puternic şi totul era acoperit de zăpadă, o ordonanţă a Prefecturii Poliţiei Capitalei îi obliga pe locuitorii oraşului să îşi deszăpezească trotuarele din faţa imobilelor în care locuiau. Mai exact, oamenii erau obligaţi ca, în cel mult trei ore de când se oprea ninsoarea, să iasă înarmaţi cu lopeţi şi să cureţe trotuarele.

Cei care însă nu voaiu să se supună acestor reguli erau aspru sancţionaţi aspru, existând mai multe modalităţi de a fi pedepsiţi. „Cei care nu vor curăţa zăpada în termenul prevăzut mai sus vor fi sancţionaţi pe loc cu o amendă penală până la 10.000 de lei şi cu închisoare de la una la cinci zile“, se spunea în Jurnalul de Dimineaţă în luna decembrie a anului 1945, potrivit paginii Bucureştii Vechi.
Continuarea pe adevarul.ro
Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Concluzie șoc în cazul morții Mădălinei Manole: ”Este o crimă”

Moartea Mădălinei Manole a ridicat multe semne de întrebare. Și asta pentru că aceasta a venit într-un moment în care vedeta părea să-și fi găsit în sfârșit liniștea: devenise pentru prima dată mamă, după ani întregi de tratamente.

27 Iul 2016  •  15:42

sati