Antena 3 CNN Actualitate Inedit Oskar Fischinger. Doodle interactiv la 117 ani de la nașterea lui Oskar Fischinger

Oskar Fischinger. Doodle interactiv la 117 ani de la nașterea lui Oskar Fischinger

Oskar Fischinger. Doodle interactiv la 117 ani de la nașterea lui Oskar Fischinger
de S.T.    |    22 Iun 2017   •   12:20

Oskar Fischinger. La 117 ani de la nașterea lui Oskar Fischinger, cel care a afirmat că „muzica nu se limitează la lumea sunetelor; există și o muzică a lumii vizuale”, Google vine cu un Doodle interactiv care te invită să descoperi muzica într-un mod aparte.

Cine a fost Oskar Fischinger

 

Oskar Wilhelm Fischinger (22 iunie 1900 - 31 ianuarie 1967) a fost un animator abstract și pictor germano-american care s-a făcut remarcat prin faptul că a creat animații muzicale abstracte cu multe decenii înainte de apariția graficii pe calculator și a videoclipurilor muzicale.

Oskar Fischinger a creat efecte speciale pentru Fritz Lang, în 1929, pentru Femeia pe Lună, unul dintre primele filme Sci-Fi din lume.

Oskar Fischinger, cunoscut și pentru picturile sale

Cine a fost Oskar Fischinger

Oskar Fischinger a realizat peste 50 de scurtmetraje și a pictat aproximativ 800 de pânze, dintre care multe sunt în muzee, galerii și colecții din întreaga lume.

Oskar Fischinger a fost nevoit să împrumute bani de la rude, ca să își împlinească visul 

 

Până să ajungă să ajungă să lucreze cu marii producători, Oskar Fischinger a fost nevoit să se împrumute de bani de la rude pentru a-și înființa propriul studio.

În 1928, Oskar Fischinger a fost angajat să lucreze la producția SF "Femeia pe Lună", în regia lui Fritz Lang, fapt care i-a oferit un salariu constant pentru o perioadă.

Oskar Fischinger a murit în 1967, la Los Angeles.  

×
Subiecte în articol: doodle Google Google Doodle
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close