Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea însoţitoarei de zbor care a supravieţuit unei căderi de la peste 10.000 de metri fără paraşută

Povestea însoţitoarei de zbor care a supravieţuit unei căderi de la peste 10.000 de metri fără paraşută

Povestea însoţitoarei de zbor care a supravieţuit unei căderi de la peste 10.000 de metri fără paraşută
27 Mar 2017   •   13:18

Vesna Vulović a fost o însoţitoare de zbor din Serbia care a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă cădere fără o paraşută, fără a-şi pierde viaţa. Femeia, pe atunci în vârstă de 22 de ani, se afla la bordul cursei JAT Flight 367, potrivit go4it.ro.

La bordul avionului s-a produs o explozie, cel mai probabil cauzată de o bombă cu ceas, care a rupt aeronava în două în aer.

Vulović a rămas blocată într-o secţiune din partea dinspre spate a avionului şi a căzut de la 10.160 de metri. Ea a fost singura persoană care a supravieţuit accidentului petrecut în 1972, iar cazul este considerat un miracol inexplicabil.

În urma căderii, Vesna a avut fractură de craniu, trei vertebre şi ambele picioare rupte. Pentru o vreme, însoţitoarea de zbor a fost paralizată de la mijloc în jos. Vulović  a fost în comă timp de 27 de zile, dar apoi şi-a revenit.

La momentul exploziei, femeia se afla în zona de mijloc a avionului. La sol a fost găsită cu o corpul unei colege peste ea. În cădere, corpul Vesnei s-a aflat în interiorul părţii de avion, iar capul afară. Nu a căzut din secţiunea respectivă deoarece corpul i-a fost imobilizat de un cărucior pentru servirea de mâncare şi băuturi.

×
Subiecte în articol: Serbia Cartea Recordurilor
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close