Antena 3 CNN Actualitate Inedit Secretul originii vieții, descoperit în România. NASA a venit să studieze fenomenul

Secretul originii vieții, descoperit în România. NASA a venit să studieze fenomenul

Secretul originii vieții, descoperit în România. NASA a venit să studieze fenomenul
Sursa foto: Foto: alpinet.org
14 Sep 2018   •   17:06

Pamantul are putine locuri ferite de un eventual atac nuclear, iar unul dintre ele se afla in Romania. Vorbim despre pestera Movile din Dobrogea, complet izolata de exterior.

Descoperita de un geolog roman, pestera Movile din Dobrogea a ajuns sa fie studiata si de cercetatorii NASA. Ei sunt cei care au stabilit ca pestera ar fi un loc de pe glob care ar scapa neatins in cazul in care viata de pe Pamant ar inceta sa existe. Are insa un defect major: mediul este toxic pentru oameni, scrie stirileprotv.ro.

De cand a fost descoperita, in anul 1986, pestera Movile a fost studiata in amanunt. Dupa ce lucrarile s-au terminat, a fost acoperita cu o placa de beton si peste tot sunt semne de avertizare pentru ca inauntru este mediu toxic. “Marte subpamantean”, asa au denumit specialistii de la NASA ecosistemul care s-a format in Pestera Movile. Mediul este unul sulfuros, toxic pentru om.

Pestera se intinde pe o lungime de 300 de metri, are galerii joase de 1-2 metri, iar inauntru au fost descoperite peste 200 de specii adaptate sa traiasca la un mediu fara oxigen, intr-un ecosistem vechi de 200- 300 de milioane de ani. Este singurul loc descoperit pana acum pe Pamant care ar continua sa existe in cazul unei calamitati sau al unui atac nuclear.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close